Η Apple παρακολουθεί τις κάρτες εισόδων των υπαλλήλων της για να βεβαιωθεί ότι έρχονται στο γραφείο

Η Zoë Schiffer του Platformer εξήγησε σε ένα tweet ότι ο δημιουργός του iPhone παρακολουθεί την παρουσία των εργαζομένων μέσω των αρχείων των καρτών που χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στο Apple Park, καθώς εμμένει στην πολιτική παρουσίας στο χώρο τρεις μέρες ανά εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι που δεν τηρούν την πολιτική θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν “κλιμακούμενες προειδοποιήσεις” που σε ορισμένες περιπτώσεις λέγεται ότι οδηγούν στην απόλυση. Ωστόσο οι ακριβείς λεπτομέρειες των όποιων συνεπειών παραμένουν μυστικές, προς το παρόν τουλάχιστον.

Αφού αναγκάστηκε να περιορίσει την παρουσία των εργαζομένων της στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Apple άρχισε σταδιακά να απαιτεί από τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στο γραφείο σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Η πιο πρόσφατη πολιτική της που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, η ακριβής ρουτίνα διαφέρει από ομάδα σε ομάδα, με ορισμένους εργαζόμενους να είναι αναγκαίοι στον επίσημο χώρο εργασίας τους με πλήρη απασχόληση και άλλους ελαφρώς πιο ευέλικτους.Εν μέσω πλήθους άλλων μέτρων περικοπής κόστους, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook εξήγησε ότι οι απολύσεις θα είναι η “έσχατη λύση”, ωστόσο η καθιέρωση μιας πολιτικής με την οποία οι εργαζόμενοι θα θέτουν τη θέση τους σε κίνδυνο αν δεν συμμορφωθούν, θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για απολύσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple δεν καλύπτει πάντα τις θέσεις όταν οι εργαζόμενοι αποχωρούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ενέργειες κατά του προσωπικού που δεν πληροί τις απαιτήσεις προσωπικής εργασίας είναι τουλάχιστον εν μέρει μια πτυχή της ευρύτερης στρατηγικής της για τη μείωση του κόστους, αποφεύγοντας παράλληλα το είδος των μαζικών απολύσεων που έπληξαν πρόσφατα άλλους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως τη Meta, τη Microsoft, τη Google και την Amazon.

Το γενικότερο κλίμα για τη μαζική επιστροφή στο γραφείο φαίνεται κάπως ανάμεικτο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, έδωσε στους εργαζόμενους προθεσμία μέχρι τον Μάιο, η οποία ικανοποιήθηκε από 14.000 άτομα που όμως μοιράστηκαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω ενός καναλιού Slack, προχωρώντας στη συνέχεια σε αίτημά με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss