Η Microsoft αύξησε την τιμή της Xbox Live Gold συνδρομής και στη συνέχεια την πήρε πίσω

Η πρώτη αύξηση της συνδρομής μετά από πολλά χρόνια δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις.

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες πως θα αυξήσει την τιμή της Xbox Live Gold συνδρομής του, ακυρώνοντας λίγες ώρες μετά την απόφαση αυτή μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Όπως αρχικά είχε ανακοινώσει η εταιρεία «οι υπάρχοντες συνδρομητές της Gold συνδρομής σύντομα θα ενημερωθούν για τις νέες τιμές που θα ισχύσουν οι οποίες αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 1 δολάριο στη μηναία συνδρομή και 5 δολάρια στην τρίμηνη συνδρομή».

Το αρχικό πλάνο της Microsoft προέβλεπε ότι θα υπήρξε αύξηση κόστους στις εξάμηνες και δωδεκάμηνες συνδρομές, χωρίς όμως αυτή να επηρεάζει όσους είναι ήδη συνδρομητές. Η τρίμηνη συνδρομή θα ανέρχοταν σε $29,99, με την εξάμηνη να ανέρχεται στα $59,99. Στο σχετικό blog post, η Microsoft υπενθύμιζε πως οι χρήστες Gold συνδρομής μπορούν να μετατρέψουν την υπάρχουσα συνδρομή τους σε Game Pass Ultimate (έως 36 μήνες). Δηλαδή αν έχετε 11 μήνες υπολοιπόμενους, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Game Pass Ultimate χωρίς επιπλέον κόστος. Έτσι με βάση τις χθεσινές αρχικές ανακοινώσεις της Microsoft, αν κάποιος ήθελε να είναι συνδρομητής μόνο στο Xbox Live Gold, το συνολικό κόστος διπλασιαζόταν από τα $60 στα $120. Υπενθυμίζουμε ότι πριν 1 χρόνο χρόνο, η Microsoft αφαίρεσε την επιλογή ετήσιας συνδρομής μέσω του ψηφιακού της καταστήματος που κόστιζε $60. 

Όπως αναμενόταν, η απόφαση της Microsoft δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις με πολλούς να αναφέρουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να προωθήσει τους συνδρομητές της στην υπηρεσία Game Pass Ultimate που περιλαμβάνει το Xbox Live Gold, Game Pass για κονσόλες και PC και xCloud streaming.

Σε μια κίνηση έκπληξη τις πρώτες πρωινές ώρες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις στο Xbox Live Gold, προχωρόντας μάλιστα σε μια πολύ σημαντική αλλαγή σε ότι αφορά τα free-to-play παιχνίδια που επιτρέπουν σε κάποιον συνδρομητή να παίξει κορυφαία παιχνίδια για ελάχιστες ημέρες εντελώς δωρεάν. Η εταιρεία αναφέρει ενδεικτικά τα εξής:

«Τα κάναμε σαλάτα σήμερα και είχατε δίκιο να μας ενημερώσετε σχετικά. Το online gaming με φίλους είναι ζωτικής σημασίας για όλους και αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πακτών που βασίζονται σε αυτό καθημερινά. Ως αποτέλεσμα αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε τις τιμές του Xbox Live Gold. Παράλληλα μετατρέπουμε αυτή τη στιγμή σε μια ευκαιρία για να φέρουμε το Xbox Live στο επίκεντρο του gamer προσφέροντάς του μια ακόμα καλύτερη εμπειρία. 

Έτσι τα παιχνίδια free-to-play δεν θα απαιτούν πλέον συνδρομή Xbox Live Gold, με τον gamer να μπορεί να τα παίξει στο Xbox του για όσες μέρες είναι αυτά διαθέσιμα. Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα αυτή όσο το συντομότερο δυνατό, μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν είστε ήδη συνδρομητής στο Xbox Live Gold, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην τιμή ανανέωσης της συνδρομής σας. Και τα νέα μέλη μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Xbox Live Gold με τις ίδιες τιμές που ισχύουν σήμερα. Για την Αμερική αυτές είναι $9,99 (μηνιαία), $39,99 (6μηνη) και $59,99 (12μηνη)».

Πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss