Η Microsoft δοκιμάζει την προσθήκη διαφημίσεων στο AI chatbot του Bing

Βάσει των περιορισμένων παραδειγμάτων που υπάρχουν, το chatbot που βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο GPT-4, ενσωματώνει σχετικούς συνδέσμους διαφημίσεων σε απαντήσεις σε πραγματικές ερωτήσεις των χρηστών. Οι διαφημίσεις δεν φαίνεται να εμφανίζονται ακόμα στους περισσότερους χρήστες, αλλά πιθανότατα θα εμφανίζονται πιο συχνά και σε περισσότερα σημεία σύντομα. 

Σε μια νέα δημοσίευση στο blog του Bing, ο Yusuf Mehdi, Corporate VP for Search and Devices της Microsoft, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία διερευνά επί του παρόντος την τοποθέτηση διαφημίσεων στην εμπειρία συνομιλίας που προσφέρει το Bing, υποδεικνύοντας ότι τα δείγματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής αποτελούν μέρος του πειραματισμού της. Αποκάλυψε επίσης πώς η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερες διαφημίσεις στη νέα εμπειρία Bing

Μέχρι στιγμής, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται έχουν τη μορφή συνδεδεμένης παραπομπής, μαζί με πρόσθετους συνδέσμους σε μια ενότητα “Μάθετε περισσότερα” κάτω από την απάντηση της Bing στο ερώτημά σας. Στο μέλλον, η Microsoft θα μπορούσε να λανσάρει μια εμπειρία κατά την οποία, περνώντας το ποντίκι πάνω από έναν σύνδεσμο ενός διαφημιζόμενου, θα εμφανίζονται περισσότερα links από τον ιστότοπό του, με την ελπίδα να οδηγήσει περισσότερη επισκεψιμότητα σε αυτόν. Η εταιρεία διερευνά επίσης την ιδέα να προσθέσει πλούσιες λεζάντες από τους publishers των εξατομικευμένων ειδήσεων που διαθέτει το Start μενού των Windows 11 και του Edge browser, ακριβώς δίπλα στις απαντήσεις του AI chatbot.

image.png.ee4873d6361e7ad163a5eac2b74ec12b.png

Το γεγονός ότι η Microsoft αποφασίζει να προσθέσει διαφημίσεις στο chatbot του Bing είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη. Από την αρχή, το ερώτημα δεν ήταν πότε “Θα το κάνει η εταιρεία;” αλλά το “Πώς θα το κάνει η εταιρεία;”, και πλέον έχουμε μια ιδέα για τα σχέδια του τεχνολογικού γίγαντα. Όπως ανέφερε ο Mehdi στην ανάρτησή του, το Bing έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες μετά την κυκλοφορία του chatbot. Δεδομένου ότι το ένα τρίτο αυτών των χρηστών είναι νέοι στο Bing, αποτελούν μια νέα ευκαιρία για τους διαφημιστές και η Microsoft σκοπεύει σαφώς να εκμεταλλευτεί το momentum που έχει η εφαρμογή και ο browser γενικότερα.
 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss