Η (super) σπιτική κρέμα για να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στα πόδια

Κουράστηκες να έχεις φαγούρα σε διάφορα μέρη του σώματος σου; Έχει αρχίσει να σε ενοχλεί υπερβολικά η ξηροδερμία στα πόδια αλλά και τα σημάδια που αφήνει; Έχεις αναρωτηθεί όμως από τι προκαλείται η ξηροδερμία; Αν όχι, είσαι στο κατάλληλο άρθρο και ήρθε η ώρα να μάθεις όλα όσα αγνοείς για το δέρμα σου, τι είναι αυτό που το επηρεάζει αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης.
Συνήθως η περισσότερη ξηροδερμία εμφανίζεται στην περιοχή των ποδιών αλλά και των πελμάτων. Αυτό συμβαίνει όταν ξυριζόμαστε συχνά και δεν τα ενυδατώνουμε όσο χρειάζεται. Ξηροδερμία δημιουργείται επίσης κατά τη διάρκεια του βαδίσματος. Όταν το πέλμα μας έρχεται συνεχόμενα σε επαφή αλλά και τριβή με τις κάλτσες και τα παπούτσια. Αρχικά αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα προστατεύουν από την αφυδάτωση. Η ξηροδερμία έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης αυτών των ελαίων ή μη επάρκειάς τους.
Ήρθε όμως η στιγμή να ξεφορτωθείς την ξηρότητα στα πόδια αλλά και τις σκασμένες φτέρνες. Σου έχουμε τη λύση και μάλιστα την πιο γρήγορη και εύκολη, η οποία είναι να φτιάξεις μερικές σπιτικές κρέμες με ελάχιστα και απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Διάβασε τη συνταγή στο bestofyou.gr
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα! …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss