Ιδανικό νησί για πεζοπορία η Άνδρος – Κατατάσσεται στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Η Άνδρος είναι ιδανικό νησί για πεζοπορία! Ειδικά αν είστε fan του εναλλακτικού τουρισμού και αγαπάτε τα ιδιαίτερα μονοπάτια, αυτό το νησί θα σας μαγέψει!

H ορεινή της φύση και οι πολλές πηγές που έχει, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας.

Το γεφύρι της Αγάπης στο Επισκοπείο

Η Άνδρος σας προσφέρει τα πάντα! Παλαιά γεφύρια, νερόμυλους, κοιλάδες -ακόμη και μικρούς καταρράκτες! Μπορείτε να περπατήσετε δίπλα σε ποταμάκια (Άχλα, Βόρη, Πυθάρα), ενώ έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τις ξερολιθιές αλλά και να απολαύσετε μοναδική θέα, καθώς κάποιες από τις διαδρομές φθάνουν σχεδόν στην κορυφογραμμή των ορεινών όγκων του νησιού.

Στην Άνδρο έχουν καταγραφεί πάνω από 25 διαδρομές πεζοπορίας, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, που προσφέρονται για έμπειρους αλλά και αρχάριους περιπατητές. Η πεζοπορία εδώ είναι απόλαυση!!!

Άνδρος

Το συνολικό μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών υπολογίζεται πως προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα!

Το δίκτυο είναι απλωμένο σε όλο το νησί και συνδέει παλαιούς οικισμούς με την αγροτική γη, τόπους λατρείας, ρεματιές, κοιλάδες, λιμάνια και παραλίες. Περίπου 160 km διαθέτουν πλήρη σήμανση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Το 1997, η Νομαρχία Κυκλάδων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Άνδρου υλοποίησε τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση 12 πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 85 χλμ, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Πρόσφατα οι διαδρομές αυτές αυξήθηκαν, καθώς προστέθηκαν νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στο βόρειο και το δυτικό τμήμα του νησιού.

Άνδρος

Ανάμεσα στις ομορφιές της Άνδρου… σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η καταπράσινη περιοχή της Άρνης με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά.

Καστανιές, καρυδιές, ψηλά πλατάνια, σκλήθρα και αιωνόβιες ελιές ποτίζονται από τον ποταμό της Άρνης που κατηφορίζει την πλαγιά των Ρεμάτων για να καταλήξει στην παραλία της Λεύκας και τον παρθένο υγρότοπο.

Άνδρος

Το 2015 η πεζοπορική διαδρομή “Andros Route”, μιας συνεχής διαδρομή 100km, έλαβε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας την έγκριτη πιστοποίηση ποιότητας “Leading Quality Trails- Best of Europe” κατατάσσοντας την Άνδρο ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πεζοπορία!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: www.androsroutes.gr

Ιδανικό νησί για πεζοπορία η Άνδρος

Η Άνδρος διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Το τοπίο είναι μοναδικό, έντονη βλάστηση, τρεχούμενο νερό, μικροί καταρράκτες … λες και εδώ δεν φυσάει κυκλαδίτικος αέρας! Το υπέροχο αυτό τοπίο συμπληρώνουν οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά!

Η μαγευτική παραλία «Της Γριάς το Πήδημα» στην Άνδρο.

Η Άνδρος είναι γνωστή και για τα όμορφα χωριά της. Από το κοσμοπολίτικο Μπατσί μέχρι το γραφικό Κόρθι και τη Χώρα, οι οικισμοί της θα σας γοητεύσουν.

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

Ο φάρος Τουρλίτης της Άνδρου.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss