Μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων υποστήριξε ότι συνεχίζει να μην υπάρχει κανένας συντονισμός, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία των επιτελών. Ο ίδιος περιέγραψε περιστατικά με τους αρμοδίους για την κατάσβεση να μην μιλούν μεταξύ τους, να μην έχουν κανένα συντονισμό και να μην έχουν ακόμα και χαρτογράφηση της περιοχής με αποτέλεσμα όπως είπε να μην ξέρουν ούτε ένα δρόμο.

Κατήγγειλε ότι στις συζητήσεις με τους επιτελείς ο ένας πέταγε το μπαλάκι της αρμοδιότητας στον άλλο με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα.  «Δεν έχουν επαφή οι επιτελείς όλοι δήλωναν αναρμόδιοι. Ο ένας παρέπεμπε στον άλλο. Δεν είναι δικός μου ο τομέας πηγαίνετε αλλού μου έλεγαν» περιέγραψε. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έφυγε η φωτιά από τα Βίλια, πέρασε στους οικισμούς της Μάνδρας και μετά τους έφυγε και γύρισε πάλι προς τα Βίλια διανύοντας πέντε χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων με δηλώσεις του και την Τετάρτη επεσήμανε το φιάσκο των επιτελών λέγοντας χαρακτηριστικά «εδώ γίνεται καταστροφή, η ανικανότητα στο μεγαλείο της».

Έκκληση για εναέρια μέσα απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινότητας Πανοράματος, Σπύρος Χτενάς. «Θέλουμε οπωσδήποτε μερικές ρίψεις από αεροπλάνα, αλλιώς καιγόμαστε» είπε στο OPEN, όπου ανέφερε πως επιχειρούν μόνο δύο ελικόπττερα, που «δεν μπορούν να τη σβήσουν». Ο ίδιος τόνισε ότι η φωτιά έχει φτάσει η φωτιά κοντά στα σπίτια μας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, κατά την εκτίμησή του. «Με μερικές ρίψεις θα σώσουν τον οικισμό» είπε και πρόσθεσε: «Συνέχεια ζητάμε εναέρια μέσα. Ζητάμε δυο – τρία Canadair».«Έτσι και δυναμώσει ο βοριάς καήκαμε, δεν τη γλιτώνουμε» κατέληξε.

«Δεν επιχειρούν αυτή την ώρα εναέρια μέσα. Ζητήσαμε ενίσχυση, αλλά δεν έρχονται» κατήγγειλε και ο Κώστας Φυλακτός, αντιδήμαρχος Μεγαρέων. Ο ίδιος είπε ότι τώρα η φωτιά κατευθύνεται στη βιομηχανική ζώνη των Μεγάρων, στη θέση Άκρες.