Κολύμβηση: Μειώθηκε η ποινή της Σέινα Τζακ από το CAS

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο μείωσε κατά δύο χρόνια την ποινή αποκλεισμού της Αυστραλής κολυμβήτριας, Σέινα Τζακ, η οποία τον περασμένο Μάρτιο τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό, αφού είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία και θα κάνει αγώνα δρόμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκεκριμένα η Σέινα Τζακ, που είχε κατακτήσει δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 2017, ως μέλος των ομάδων σκυταλοδρομίας της Αυστραλίας, ήταν θετική στην απαγορευμένη ουσία Ligandrol, η οποία χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής μάζας και το CAS αποφάσισε τη μείωση της ποινής αποκλεισμού από τέσσερα σε δύο χρόνια.

Η 22χρονη κολυμβήτρια, μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ της Αυστραλίας, κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ του αγωνίσματος, είχε υποβληθεί σε έλεγχο τον Ιούνιο του 2019. Η ποινή έχει ισχύ από τις 12 Ιουλίου 2019, κάτι που σημαίνει ότι, θεωρητικά, έχει ελπίδες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά πρακτικά δύσκολα θα έχει αυτή την ευκαιρία.

Πηγή

More Stories
Απίστευτο βίντεο: Αρκούδα ακολουθεί ένα 12χρονο
%d bloggers like this: