Κομψές ιδέες διακόσμησης για μικρά καθιστικά | ediva.gr

]]>

Το σαλόνι αποτελεί το επίκεντρο του σπιτιού μας, το χώρο όπου μαζευόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους! Όταν όμως το μέγεθος του σαλονιού σου δεν είναι αυτό που είχες ονειρευτεί τότε ξεκινάν τα προβλήματα! Βέβαια, με τις σωστές κινήσεις όλα τα μικρά καθιστικά θα μπορούν να δείχνουν στιλάτα αλλά και άνετα κι εσύ να αισθάνεσαι ότι δε στερείσαι τίποτα!
Ένα μικρό σαλόνι δε θα πρέπει να στερείται το στυλ και τη λειτουργικότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι αδύνατο! Ανακάλυψε λοιπόν μερικές κομψές ιδέες διακόσμησης για μικρά καθιστικά!
Πώς να διακοσμήσεις με στυλ ένα μικρό σαλόνι!

Διακόσμησε σε ουδέτερα χρώματα

Η πιο σικ επιλογή χρωμάτων που δεν πρόκειται να αποτύχει ποτέ είναι οι γήινες αποχρώσεις. Αν λοιπόν διακοσμήσεις το χώρο και βάψεις τους τοίχους του καθιστικού σε ουδέτερα χρώματα αφενός θα δείχνει πολύ κομψό και αφετέρου θα δείχνει μεγαλύτερο. Απόφυγε λοιπόν τις εκκεντρικές χρωματικές επιλογές αν θέλεις ένα εγγυημένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και κατάφυγε σε κλασικές λύσεις όπως η neutral παλέτα!

Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες για οικονομική διακόσμηση στο καθιστικό
Απόφυγε τους ογκώδεις καναπέδες

Όλοι μας θέλουμε έναν μεγάλο καναπέ που να μπορούμε να χωράμε άνετα σε αυτόν. Όταν όμως ο χώρος στο καθιστικό είναι περιορισμένος αυτό δε γίνεται! Αντί λοιπόν να προσπαθείς να χωρέσεις μετά βίας ένα μεγάλο καναπέ στο καθιστικό, προτίμησε ένα πιο μικρό καναπέ που θα χωράει άνετα. Μόνο έτσι ο χώρος θα δείχνει άνετος και λειτουργικός. Και αν χρειάζεσαι έξτρα καθίσματα για καλεσμένους μπορείς απλά να έχεις μαξιλάρες ή καρέκλες που αναδιπλώνονται και να τα βγάζεις όταν υπάρχει ανάγκη!
Δες επίσης: Μοντέρνες ιδέες για να δώσεις στυλ σε ένα μικρό σαλόνι

]]>

Εκμεταλλεύσου τους τοίχους του σαλονιού

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς πλήρως κάθε σημείο του καθιστικού σου τότε σίγουρα δεν πρέπει να αφήσεις κενούς τους τοίχους! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσουν χρηστικό ρόλο στο μικρό σου χώρο. Έτσι, μπορείς να κρεμάσεις ράφια από τους τοίχους και να τοποθετήσεις πράγματα επάνω σε αυτά, αποκτώντας έτσι έξτρα χώρο για τα πράγματα σου. Ακόμα, μπορείς να φερθείς έξυπνα και να κρεμάσεις ένα καθρέπτη στον τοίχο, ο οποίος θα κάνει το σαλόνι να δείχνει μεγαλύτερο και φωτεινότερο!
Δες επίσης: 6 Μοντέρνα φωτιστικά που θα ομορφύνουν το σαλόνι σου
Διάλεξε ένα γυάλινο τραπεζάκι μέσης

Το τραπεζάκι μέσης είναι ένα από τα σημαντικότερα έπιπλα του καθιστικού. Όταν έχεις περιορισμένο χώρο η επιλογή σου θα πρέπει να είναι στρατηγική. Έτσι, ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού είναι μια διαχρονική ιδέα που ταιριάζει γάντι σε ένα μικρό σαλόνι καθώς είναι διάφανο και δεν μπουκώνει το χώρο.
Δες επίσης: Όμορφα τραπεζάκια μέσης για μικρά σαλόνια
Δώσε βάση στο φωτισμό

Σίγουρα ξέρεις ότι ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα χώρο. Αν όμως ο χώρος αυτός …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.