Κριτική για την ταινία Firestarter – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Πριν από έναν χρόνο, ο Άντι ήταν ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, υποδειγματικός φιλόλογος στο Πανεπιστήμιο του Χάρισον. Τώρα είναι ένας κυνηγημένος άνθρωπος – και, το χειρότερο, μαζί του είναι κυνηγημένη και η κόρη του η Τσάρλι. Η Τσάρλι είναι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με κοτσίδες, ευτυχισμένο και υγιέστατο, αλλά διαθέτει ένα τρομακτικό χάρισμα. Είναι ένα χάρισμα που δεν το θέλει -γιατί της δίνει δυνάμεις που δεν ελέγχει- και κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί προσεύχεται να μην το έχει όταν ξυπνήσει. Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν αυτό το χάρισμα ιδιαίτερα χρήσιμο, και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να τη βρουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο των δυνάμεών της – ή να την εξολοθρεύσουν.

Η ταινία Firestarter αποτελεί ένα ακόμα remake για ταινία του Stephen King και μάλιστα από αυτές που δεν έχουν ψηλά τον πήχη, μιας και η πρωτότυπη δεν ήταν κάτι το τρομερό. Ενώ λοιπόν θα μπορούσε να δώσει μια ενδιαφέρουσα ματιά και να προσφέρει κάτι απλά αξιοπρεπές, δεν καταφέρνει να αποφύγει τον δρόμο των αντίστοιχων ταινιών (και μάλιστα το κάνει με χειρότερο τρόπο), σε μια φθηνή παραγωγή που μόνο στόχο έχει τον εντυπωσιασμό, χωρίς να το καταφέρνει.
Όσο προχωράει γίνεται εντελώς flat, ενώ ειδικά από τα μισά και μετά, χάνει την… μπάλα με αλλεπάλληλες αστοχίες. Η ταινία μπορεί να έχει στόχο να προσφέρει στον θεατή αγωνία και τρόμο μεν, ωστόσο καταλήγει σε υπερβολές. Υπάρχουν πολλά σημαντικά προβλήματα και μια ανιαρή εξέλιξη σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss