Λεπτό, αδιάβροχο, και ελαφρύ, το Mate X3, το νέο foldable της Huawei

Η συσκευή είναι ελαφρύτερη από τους ανταγωνιστές της -239 γραμμάρια- και εξαιρετικά λεπτή όταν είναι ανοικτή -5,3 χιλιοστά- ενώ έχει μεγαλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερης διαγωνίου οθόνες και έρχεται με περισκοπικού τύπου κάμερα-τηλεφακό. Πιο συγκεκριμένα, η εξωτερική οθόνη του Mate X3 έχει διαγώνιο 6,4 ιντσών, υποστηρίζει ανάλυση 2.504 x 1.080 pixels και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz ενώ η εσωτερική, αναδιπλούμενη οθόνη έχει διαγώνιο 7,85 ιντσών. Η οθόνη Foldable OLED υποστηρίζει ανάλυση 2.496 x 2.224 pixels και ρυθμό ανανέωσης επίσης 120 Hz. 

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης-hinge είναι εξαιρετικά λεπτός ωστόσο είναι αρκετά «σφικτός» ώστε να υποστηρίζει την ρύθμιση της οθόνης υπό διάφορες γωνίες για να διευκολύνει διάφορες λειτουργίες, όπως τη λήψη βίντεο, τις «split-screen» βιντεοκλήσεις ή την κατανάλωση/παρακολούθηση περιεχομένου και τη λειτουργία nightstand. Χάρη επίσης στην εξελιγμένη σχεδίαση του, η «τσάκιση» στην εσωτερική οθόνη είναι ανεπαίσθητη έως απαρατήρητη. 

huawei-mate-x3-1.jpg.6b4e25e1680b7e68b97b8909d9694275.jpg

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 σε συνδυασμό με 4G modem (όπως είναι γνωστό, εξαιτίας των Αμερικανικών κυρώσεων, η γνωστή Κινέζικη εταιρεία απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τεχνολογία 5G στις Δυτικές αγορές), μνήμη 12 GB και αποθηκευτικό χώρο 256 GB, 512 GB ή 1 TB ανάλογα την έκδοση. Επίσης είναι αδιάβροχο, με προστασία IPX8 και υποστηρίζει αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, χαρακτηριστικό που τελευταία βλέπουμε να προσφέρεται όλο και συχνότερα από τους κατασκευαστές smartphones για λόγους έκτακτης ανάγκης.  

Στο πίσω μέρος, η συσκευή διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα ενώ υπάρχουν δύο κάμερες για selfies (μία σε κάθε οθόνη) που βασίζονται σε αισθητήρα 8 MP. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 50 MP και σε φακό με διάφραγμα f:/1.8 και συνοδεύεται από μία κάμερα 13 MP με υπερευρυγώνιο φακό f:/2.2 και μία κάμερα με περισκοπικό σύστημα τηλεφακού f:/3.4 που βασίζεται σε αισθητήρα 12 MP και υποστηρίζει μεγέθυνση 5x.   

Η μπαταρία του Huawei Mate X3 έχει χωρητικότητα 4.800 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση 66 W και ταχεία ασύρματη φόρτιση 50 W. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για την ευρωπαϊκή κυκλοφορία της συσκευής στις 9 Μαίου, στην προγραμματισμένη παρουσίαση της Huawei στο Μόναχο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss