Μήνυμα της κυβέρνησης στην Τουρκία: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

. «Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, με αφορμή και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν με την επάνοδο των Ταλιμπάν.

«Η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τις δράσεις της με την ΕΕ από την οποία έχουμε ζητήσει μια ενιαία στάση και αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και της ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που θα προκύψει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Έχουμε ζητήσει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο προς τις τρίτες χώρες και προς την Τουρκία ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία εργαλειοποίησει της συγκεκριμένης κατάστασης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής σε όλες τις πύλες εισόδου προκειμένου να μην επιτραπεί, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, εργαλειοποίηση του οποιοδήποτε ζητήματος».

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «δεν καταλαβαίνω την επιλογή τους να εξακολουθούν να μας θυμίζουν τις ολέθριες συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής για την ελληνική επικράτεια, κυρίως για τα νησιά μας. Είναι βέβαιο ότι στη χώρα δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε στιγμές όπως του 2015 ούτε στα νησιά, ούτε σε άλλες πύλες εισόδου, ούτε στις εθνικές οδούς, ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές, ούτε στους αστικούς ιστούς. Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει ξέφραγο αμπέλι και προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζουμε τους νόμους που έχει ψηφίσει η ελληνική πολιτεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.