Μήνυση στον Elon Musk από μερίδα μετόχων του Twitter για χειραγώγηση μετοχής

Νέο επεισόδιο για τη σαπουνόπερα «Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk» είχαμε σήμερα.

Με μια νέα αγωγή, μερίδα μετόχων του Twitter μηνύουν τον Elon Musk, ισχυριζόμενοι ότι χειραγώγησε την τιμή της μετοχής προς δικό του όφελος κατά τη διάρκεια της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας. Η αγωγή εκπροσωπεί μια ομάδα επενδυτών του Twitter, αλλά αν αυτή δικαιωθεί, θα επέτρεπε σε κάθε μέτοχο να λάβει οικονομική αποζημίωση.
Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας και υποστηρίζει ότι ο Musk έριξε σκόπιμα την τιμή της μετοχής της εταιρείας για να εξασφαλίσει μια καλύτερη συμφωνία. «Η δίκαιη αξία της μετοχής του Twitter έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις ψευδείς δηλώσεις και την παράνομη συμπεριφορά του Musk», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή.
Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην απόφαση του Musk να μην προχωρήσει στο due deligence της εταιρείας ως προϋπόθεση της εξαγοράς αλλά και τον ισχυρισμό του σε “ύποπτο χρονικό σημείο” ότι το Twitter είχε παραποιήσει τον αριθμό των bots που διαθέτει στην πλατφόρμα του.
«Εκείνη την εποχή, ο Musk γνώριζε πολύ καλά ότι το Twitter είχε έναν ορισμένο αριθμό “ψεύτικων λογαριασμών” και λογαριασμών που ελέγχονταν από “bots” και είχε μάλιστα διευθετήσει μια αγωγή που βασιζόταν στους ψεύτικους λογαριασμούς έναντι εκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στην αγωγή. «Ο Musk είχε γράψει στο Twitter για το θέμα αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν, πριν κάνει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter με πλήρη γνώση ύπαρξης των bots».
Η μήνυση υποστηρίζει, όπως πολλοί παρατήρησαν τότε, ότι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.