«Γυναίκες στο στόχαστρο! εμμονικές επιθέσεις σε βάρος τους αδιακρίτως ιδιότητας, είναι πράξεις μίσους, ανανδρίας &δειλίας. Ψέμα & λάσπη δεν μπορούν να στερήσουν από καμία μας την ελευθερία & την εξέλιξη! Αρκετά, λοιπόν, με όσους υπάρχουν και μιλούν μόνο για να φθονούν! #καμιαανοχη».

Το παραπάνω ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αιτία και τους αποδέκτες της ανάρτησης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, δημοσιεύματα του Documento πράγματι την έχουν θέσει στο στόχαστρο, μαζί με τον σύζυγό της, για ενδεχόμενη απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων επί τέσσερα χρόνια από το πόθεν έσχες του δεύτερου.

«Οι γενναίες και αξιοπρεπείς γυναίκες, και μάλιστα τα δημόσια πρόσωπα, δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από το φύλο τους όταν δέχονται κριτική ή κατηγορούνται για πράξεις που έχουν σχέση είτε με το επάγγελμα τους, ή την πολιτική τους δράση ή ακόμη και με προσωπικές οικονομικές ατασθαλίες. Προσπαθούν να αποδείξουν το δίκιο τους ή την αθωότητα τους με τους έννομους τρόπους που τους παρέχει η ευνοούμενη πολιτεία.Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη που κατηγορήθηκε για το ψευδές πόθεν έσχες της ίδιας και του πρωθυπουργού συζύγου της, απαξιώνοντας να απαντήσει για την ταμπακιέρα – το ψευδές πόθεν έσχες δηλαδή- επέλεξε με ανάρτηση της, να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα που δέχεται επίθεση λόγω του φύλου της. Εργαλειοποίησε το φεμινιστικό κίνημα metoo και προσέβαλε τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης βίας αλλά και αυτές που αγωνίζονται για οικουμενικές αξίες όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η έμφυλη ισότητα. Γυναίκες που αγωνίζονται όχι γιατί κάποιοι δεν τις αφήνουν να είναι ελεύθερες και να εξελιχθούν στη ζωή τους από φθόνο και μίσος, αλλά γατί υπάρχει η πατριαρχική κοινωνία των ανισοτήτων και της γυναικείας εκμετάλλευσης, την οποία η θρασύδειλη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στηρίζει με τη συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώνει η ίδια προκλητικά. Καμιά ανοχή σε όσους και όσες Μαρέβες, προσβάλουν και εργαλειοποιούν τον αγώνα μας!», σχολίασε η πρώην ΓΓ Ισότητας και Φύλων Φωτεινή Κούβελα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτω από την ανάρτησή της, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σχόλια των χρηστών την κατηγορούν για καπηλεία του ενδιαφέροντος του κοινού για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. «Πόσες γυναίκες είστε δηλαδής με ψευδή πόθεν έσχες & εταιρίες μπαμπουσκες αδιακρίτων ιδιότητας;», «Ανακοινώσεις προς εντυπωσιασμό παίζοντας τον ρόλο θύματος. Θα απαντήσετε για το πόθεν έσχες ή πας δικαστικά! Ως πολίτες το απαιτούμε!», «Γυναικες απλές, καθημερινες, όχι ιδιοκτήτριες οφσορ», «Εδώ δεν είναι δικαστήριο! Αν αδικείται κάποιος ή συκοφαντείται πάει στο δικαστήριο, αλλιώς κλαίγεται κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα μήπως ταυτιστεί καμιά με το “δράμα” του/της», «Χρησιμοποιείς πληθυντικό και προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το οτι είσαι γυναίκα. Δεν είναι οι γυναίκες στο στόχαστρο. Εσύ είσαι. Δεν είναι αδιακρίτως ιδιότητας. Είναι ακριβώς λόγω της ιδιότητας σου. Δεν είναι λάσπη. Κυρά Μαρέβα, κάθε λέξη που γράφεις είναι ψεύτικη. #ΚαμιαΑνοχη», είναι μόλις μερικές από τις απαντήσεις χρηστών στην δική της ανάρτηση.

«Το #καμιαανοχή τη μάρανε. Πόσο μεγάλη ντροπή να εργαλειοποιείς το φεμινιστικό κίνημα για να κρυφτείς πίσω του. Πόσο μεγάλη ντροπή για τις αδελφες σου (😉 που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Πόσο μεγάλη ντροπή για όλα τα θύματα της έμφυλης βίας, του σεξισμού, της μισαλλοδοξίας και της ρητορικής μίσους. Ναι γλυκούλα, όπως τα λέτε σάς καταδιώκουν επειδή είστε γυναίκα, για το Πόθεν Εσχες έχετε να μας πείτε κατιτίς; Γιατί είναι ό,τι πιο αισχρό να χρησιμοποιείς το φύλο σου για να καλύπτεις τις οικονομικές σου ατασθαλίες» έγραψε σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.