Μία σοβαρή και αποκαλυπτική διάσταση των ελέγχων που γίνονταν, ή καλύτερα δεν γίνονταν τον περασμένο Οκτώβριο, παραμονές του ξεσπάσματος του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα, προσέθεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για την «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα ασθενείς με πλημμελείς ελέγχους. Λίγες ώρες αργότερα οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, ενώ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντος της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για εμπλοκή του Νίκου Χαρδαλιά και «άνωθεν εντολή» ώστε να περάσουν από το αεροδρόμιο μέλη της Φενερμπαχτσέ που είχαν πυρετό, ενώ απευθύνει τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη.

Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει

Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει το περιστατικό.