Οργή για το αίτημα της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου να μην ποινικοποιηθούν οι «θεραπείες μεταστροφής» – «Το φύλο δεν αποτελεί στοιχείο επιλογής»

Η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου κάνει λόγο για «πνευματικό εκφυλισμό», καθώς στρέφεται εναντίον νομοσχεδίου της κυπριακής Βουλής που ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής». Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (22/5) έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν το νομοσχέδιο της Βουλής που θεσμοθετεί την ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής» ομοφυλόφιλων ατόμων.

Τα όσα εξοργιστικά ισχυρίζεται η Ιερά Σύνοδος

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος αναφέρει πως παραμένει πιστή «στη διδασκαλία της Αγρίας Γραφής πως “δύο φύλα, άρσεν και θήλυ εποίησεν ο θεός”» και κάλεσε τους βουλευτές της Κύπρου «να μην εκθεμελιώσουν ό,τι υγιές απέμεινε σε αυτό τον τόπο».

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει πως «το φύλο προσδιορίζεται από τη φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος και δεν αποτελεί στοιχείο επιλογής, αυτοπροσδιορισμού, ή μεταβολής κατά βούληση», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Όπως σημειώνει, «η τροποποίηση του Νόμου και η εισαγωγή του πιο πάνω άρθρου στον Ποινικό Κώδικα ισοδυναμεί με ισοπέδωση του δικαιώματος της ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης και των πεποιθήσεων του κυπριακού λαού, που προστατεύονται από τα άρθρα 18 και 19 του Συντάγματος της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Με βάση αυτά, προσθέτει, η Ιερά Σύνοδος, θεωρεί ότι «πρώτον παραβιάζεται και ποινικοποιείται η θρησκευτική ελευθερία του ανθρώπου, η οποία κατοχυρώνεται από το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο σαφώς προβλέπει την ελεύθερη και απρόσκοπτη έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεών του. Δεύτερον, ποινικοποιείται η μακραίωνη παράδοση της πατρίδας μας, η οποία θέλει τους πιστούς, οι οποίοι εμπιστεύονται ελεύθερα την ποιμαντική φροντίδα της Εκκλησίας, να καταφεύγουν σε αυτή συμβουλευτικά, αναφέρει. Και τρίτον, ποινικοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να αποφασίζει ελεύθερα, να επιλέγει και αναζητεί, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας, στήριξη και πνευματική καθοδήγηση σε ζητήματα, τα οποία είναι άκρως προσωπικά και ευαίσθητα, για τα οποία μπορεί, στο τέλος, να αποφασίζει ο ίδιος για την αποδοχή τους ή μη».

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να εξαναγκάζεται στη σιωπή προς χάριν της παγκοσμιοποίησης και της λεγόμενης νέας τάξης πραγμάτων. Το δικαίωμα του πολίτη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και τις επιλογές του τρόπου ζωής του τυγχάνει σεβασμού από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Θα πρέπει, όμως, να αντικρίζεται μέσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία αντανακλούν στο ήθος και τις αξίες της Εκκλησίας και της κοινωνικής δομής του κυπριακού κράτους, που αποτελείται κατά πλειοψηφία από Ορθόδοξους Χριστιανούς», υποστηρίζει επίσης.

«Υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί μια ομάδα ανθρώπων να επιβάλλει τον τρόπο ζωής της στους άλλους και ούτε το έργο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να υπηρετεί πολιτικά ή άλλα συμφέροντα ψηφοθηρίας ή και δημοσίας προβολής» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος και καταλήγει:

«Κάνουμε ως εκ τούτου έκκληση στους βουλευτές μας να μην εκθεμελιώσουν ό,τι υγιές απέμεινε σ’ αυτό τον τόπο. Ο πνευματικός εκφυλισμός της κοινωνίας δεν είναι το καλύτερο για ένα λαό που αγωνίζεται για την εθνική του επιβίωση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss