Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Την εισαγωγή του πρότεινε o Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρώπη – Τι αναφέρει το Politico – magdasnews.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη “διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού”.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την “επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη”.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό “η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Politico τονίζει ότι “αν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν”.Παράλληλα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού “θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό» και αναφέρει ότι «αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού Εντύπου Εισερχομένων Επιβατών (PLF) κατέστησε σαφές ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα”

Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα.

Πηγή

More Stories
Το Android Wear 2.0 επιτέλους θα διατεθεί στις αρχές Φλεβάρη
%d bloggers like this: