- Advertisement -

«Μόλις απορρίφθηκε η προσφυγή του Ο.Μ για την αποφυλάκισή του από το δικαστικό συμβούλιο. Το οποίο χωρίς να καταθέσει το σκεπτικό του αποδέχτηκε την αρνητική εννοείται πρόταση του εισαγγελέα. Ένοχος ο Ινδιάνος λοιπόν, ένοχος και ο Ο.Μ. O μοναδικός φαρσέρ που βλέπω εγώ είναι η αστική δικαιοσύνη» γράφει ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης ενημερώνοντας για την απόρριψη του αιτήματος του Ο.Μ..

Ο Ο.Μ είναι ένας από τους τρεις προφυλακισμένους μετά τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη και αντιμετωπίζει πολύ βαριές κατηγορίες για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Είναι ο φίλος του Άρη Παπαζαχαρουδάκη, ο οποίος δημόσια και επώνυμα κατήγγειλε τον βασανισμό του στη ΓΑΔΑ, καταθέτοντας και μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής. Σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες μέσα από τις φυλακές Λάρισας περιγράφει και ο ίδιος την απαγωγή και τον πολύωρο βασανισμό του μέσα στη ΓΑΔΑ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον Άρη Π., επιβεβαιώνοντας έμμεσα τις καταγγελίες του.

Τόσο ο Ο.Μ., όπως και ο αδελφικός του φίλος Αρης Παπαζαχαρουδάκης, κατήγγειλαν τον βασανισμό τους από την Ελληνική Αστυνομία και κατέθεσαν ιστορική μήνυση σε βάρος της Αντιτρομοκρατικής.

«Ο Ο.Μ. συνελήφθη έξω από το σπίτι του μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και βασανίστηκε επί οκτώ ώρες. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ όπου υπέστη όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή του. Κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος με βάση καταγραφές τηλεφωνικών και ψηφιακών συνομιλιών οι οποίες ερμηνεύτηκαν αυθαίρετα ως σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη και σήμερα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας βάσει «ενδείξεων» που δεν είναι τίποτα άλλο από υποκλαπείσες κρίσεις και τοποθετήσεις του για το περιστατικό. Η εκδικητική διάθεση των αστυνομικών αρχών, που εκφράστηκε και δημόσια τις επόμενες ημέρες, οδήγησε σε φαινόμενα αστυνομικής βίας, ωθώντας τους υπηρετούντες σε επιτελικές και μη θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. να βιαιοπραγήσουν κατά των συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης, αλλά και παρέσυρε τις δικαστικές αρχές σε κρίσεις που αφίστανται των αρχών του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας» έγραφαν οι δικηγόροι του Ο.Μ. (Αννυ Παπαρρούσου, Κώστας Παπαδάκης, Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης) πριν λίγες ημέρες στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο κείμενο που είχε δημοσιεύσει ο Ο.Μ. μέσα από τις φυλακές είχε περιγράψει αναλυτικά τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη. «Οι απειλές που δέχτηκα ήταν ασταμάτητες για την σωματική μου ακεραιότητα, αλλά και για την στοχοποίηση στο πρόσωπο μου είτε προφυλακιστώ είτε όχι, λέγοντάς μου: “Μπάσταρδε θα σε χτυπάμε μέχρι να πάθεις ότι έπαθε ο δικός μας. Θα γαμήσουμε όλους τους αναρχικούς, τους οπαδούς και τους γαμημένους αεκτζήδες. Αν δεν δώσεις κόσμο θα την πληρώσεις εσύ για όλους και είτε προφυλακιστείς είτε όχι, όπου σε πετυχαίνει η αστυνομία και ειδικότερα η Δράση θα σε δέρνει και θα σε τραμπουκίζει γιατί έχουμε δώσει τις φωτογραφίες σου παντού”».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «μετά απο πολλές ώρες βασανιστηρίων, μου έδιναν χρόνο να σκεφτώ και να δώσω ονόματα ανθρώπων που δεν ήξερα, επιστρέφοντας πάλι με κλωτσιές και γροθιές. Όλα αυτά τα ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, διήρκησαν περίπου 8 με 9 ώρες. Παρέμεινα εκεί μέχρι τις 2:00 το βράδυ όπου μετά απο πολλή ώρα που τους το ζητούσα, με μετέφεραν στα κρατητήρια του 7ου. Δε μου έδωσαν ποτέ τη δυνατότητα να καλέσω δικηγόρο. Και δε μου επέτρεψαν παρά μόνο ένα τηλεφώνημα στον αδερφό μου παρουσία αστυνομικού επιβάλλοντας μου να του πώ που βρίσκομαι και ότι “μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα”».