Συγκλονιστικές φώτο από τη ντυμένη στα λευκά Αμοργό – Το δημόσιο ευχαριστώ στους ήρωες

Το πέρασμα της «Μήδειας» δεν άφησε ανεπηρέαστη την Αμοργό. Η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής με χιονόπτωση και ανέμους που έφταναν και τα 10 μποφόρ.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος έγραψε δημόσια:

«Δεν υπάρχουν λόγια!!! 8 ώρες μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Κάτω Μεριάς!!! Για να μην μείνει κανένα σπίτι δίχως ρεύμα και ζεστασιά!!! Οι αφανείς ήρωες, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και οι εθελοντές που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες!!! Σας ευχαριστούμε!!!! Μας χαρίζετε ζεστασιά και ανθρωπιά!!!!»

Από την πρώτη στιγμή που είχαμε γνώση του μετεωρολογικού δελτίου και την ενημέρωση από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φροντίσαμε να πράξουμε ότι προβλέπεται για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και την υποστήριξη των βασικών υποδομών όπως ή ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

Δυστυχώς όμως η σφοδρότητα της κακοκαιρίας ήταν τέτοια ώστε  προκάλεσε σημαντική βλάβη στην ηλεκτροδότηση καθώς καλώδια κόπηκαν με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες κάποιες περιοχές της Αμοργού.

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε η αιτία της βλάβης δόθηκε μια μάχη με το χρόνο που κάποιες στιγμές έδειχνε άνιση καθώς τα καιρικά φαινόμενα  ήταν ακραία. Δεν υπήρχε όμως περίπτωση τα σπίτια του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, χωρίς ζεστασιά.

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

Για αυτό φρόντισε το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ και οι εθελοντές που προσέφεραν ακόμα μια φόρα την ανεκτίμητη υπηρεσία τους. Δεν υπάρχουν λόγια για να ειπωθεί το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζόμενους, που  με πάθος και αυταπάρνηση μετά από δέκα ολόκληρες ώρες, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να δώσουν ξανά το ρεύμα στην Κάτω Μεριά Αμοργού.  Προκειμένου να φωτίσουν, να ζεστάνουν, να προφυλάξουν τους συμπολίτες μας ήταν σκαρφαλωμένοι στις κολώνες για να ενώσουν τα καλώδια μέσα στο χιόνι και τις δυνατές ριπές του ανέμου.

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας: Το εξωτερικό συνεργείο της  ΔΕΔΔΗΕ; , τον προϊστάμενο Δημήτρη Κωβαίο,τον  Αντώνη Κουμάκη και τον  Γιώργο Συμιδαλά.

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

Τον προϊστάμενο του εργοστασίου της ΔΕΗ, Γιώργο Ρούσσο

Τους εθελοντές, Νίκο Κωβαίο, Στέλιο Κωβαίο, Γιάννη Νομικό, Αντώνη Λουδάρο, Ρουσσέτο Ρούσσο, Νικήτα Κωβαίο, Ευάγγελο Δεσποτίδη, Νικόλα Νομικό και Κωβαίο Νικήτα.


———————————————————————————-

φωτο Ελευθερία Ψυχογιου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ

Η τοπική κοινότητα Αρκεσίνης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ που για άλλη μια φορά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας, κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια μαζί με την γενναία συμβολή της νεολαίας της Κάτω Μεριάς, ώστε να αποκατασταθεί το γρηγορότερο δυνατό η βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής μας.

Τους ευχαριστούμε πολύ, ο Θεός να τους έχει πάντα υγιείς!

Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αρκεσίνης,

Κωβαίος Ελευθέριος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Δύο Τυχεροί από 1 αντίτυπο Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσετε

από 1 αντίτυπο ́του βιβλίου:

«Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη»

Του ποιητή Απολλώνιου Γκλαβα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss