Σύψας: Είτε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, είτε τα γυμνάσια και τα λύκεια – magdasnews.gr


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε πως δεν είναι ακόμη εφικτό να ανοίξει το λιανεμπόριο ταυτόχρονα με τα Γυμνάσια και τα Λύκια.

Ο καθηγητής, ανέφερε αρχικά πως το όποιο άνοιγμα θα φέρει και μία επιδείνωση “σε ανεκτό επίπεδο” και στάθηκε υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

“Με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έχουμε επιδείνωση της επιδημίας, είναι σαφές αυτό. Όλα θα αυξηθούν, και τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις, το ζήτημα είναι να είναι σε ανεκτό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή αρκετές ελεύθερες μονάδες στις ΜΕΘ και δεν θα φοβόμαστε ότι θα μείνουν εκτός πολίτες. Οριακά ανοιχτό είναι το ΕΣΥ με κάλυψη μονάδων 60%, με μονάδες ΜΕΘ στο 80%, νομίζω πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα”, σημείωσε.“Υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη σχολική δραστηριότητα. Γνωρίζουμε ότι η κίνηση της επιδημίας στα σχολεία επηρεάζεται άμεσα από την κίνηση εκτός σχολείου. Όλα είναι αλληλένδετα. Κανένας δεν είναι σε γυάλα ή φούσκα. Αν τα στοιχεία που μας παρουσιάσουν οι επιδημιολόγοι κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής είναι παρόμοια με αυτά που επικρατούν σήμερα, νομίζω ότι τότε μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το πρώτο ήταν τα δημοτικά, το δεύτερο θα είναι είτε το λιανεμπόριο (ένδυση-υπόδηση) είτε οι επόμενες τάξεις της εκπαίδευσης. Και τα δύο θα έχουν παρόμοιο επιδημιολογικό φορτίο. Όχι όμως και τα δύο. Η τακτική μας είναι ότι ανοίγουμε ένα βήμα τη φορά. Όλα αυτά όμως, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της Παρασκευής θα το επιτρέπουν”, κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή

More Stories
Δέσποινα Βανδή: Όλες οι λεπτομέρειες από τη χθεσινή της εμφάνιση στο J2US
%d bloggers like this: