«Είμαι αναφανδόν υπέρ της υποχρεωτικότητας, και το έχω τονίσει πολλές φορές και στο παρελθόν και στην περίπτωση των υγειονομικών και στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες που θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, υποστήριξε ότι «ότι όσο προχωράμε στον εμβολιασμό του πληθυσμού σε υψηλά ποσοστά, αυτά τα θέματα δεν πρέπει να είναι θέματα ταμπού και να αποτελούν θέματα συζήτησης», ενώ στη συνέχεια επανέλαβε τον ισχυρισμό επισημαίνοντας ότι «όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις».

Την ίδια ώρα, «άδειασε» εμμέσως τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε την Τετάρτη ότι ένας εργοδότης θα μπορεί να απολύει τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάνοντας λόγο για «απαραίτητη ισορροπία στις προτάσεις μας».

«Νομίζω πως πρέπει να έχουμε πάντα μια ισορροπία στις προτάσεις μας. Οι προτάσεις οι οποίες χρειάζεται να είναι στο τραπέζι δεν πρέπει να δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία, αντίθετα, πρέπει να εμπεδώνουν την ασφάλεια» σημείωσε, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο όποιος δεν εμβολιάζεται να απομακρύνεται από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας, χωρίς αυτό «να σημαίνει ότι πρέπει να χάσει τη δουλειά του», όπως υποστήριξε. «Μπορεί να υπάρχουν άλλες θέσεις στις οποίες μπορεί να προσφέρει» συμπλήρωσε, ισχυριζόμενος ότι σε αυτό πρόκειται να συμβάλει και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο «επιτρέπει λίγο μεγαλύτερη ευελιξία».