Τα καλύτερά μας χρόνια: Σοκ για την ιδιωτική τηλεόραση τα νούμερα της ΕΡΤ

Η νέα οικογενειακή σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια», σε σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη και σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη, έκανε πρεμιέρα χθες βράδυ και η υποδοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα θερμή. Το ραβασάκι της AGB έγραψε 9,3% στο δυναμικό κοινό, μάλιστα η σειρά έφτασε μέχρι 11,9% σε τέταρτο και 8,1% στο σύνολο. Για τη δημόσια τηλεόραση αυτά τα νούμερα θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλά και μάλιστα σε μία τόσο ανταγωνιστική ζώνη. 

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα τέλη δεκαετίας του ’60. Η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό. Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα…

Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας -εξαμελούς μαζί με τη γιαγιά Ερμιόνη-, της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία, για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι των Αντωνόπουλων τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Άγγελου, τα οποία γιόρασε στο πρώτο επεισόδιο. Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε, βέβαια, μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του οκτάχρονου παιδιού, που και εκείνο βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε, με χιούμορ και νοσταλγία, τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

Ο Μανώλης Γκίνης έχει το ρόλο του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου, του οκτάχρονου Άγγελου, και αφηγητή της ιστορίας. Την τηλεοπτική οικογένεια, μαζί με τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους ρόλους των γονιών, συμπληρώνουν η Υβόννη Μαλτέζου, η οποία υποδύεται τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιόνη, η Εριφύλη Κιτζόγλου ως πρωτότοκη κόρη και ο Δημήτρης Καπουράνης ως μεγάλος γιος. Μαζί τους, στον ρόλο της θείας της οικογένειας Αντωνοπούλου, η Τζένη Θεωνά.

Το twitter υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη σειρά τα «Τα καλύτερά μας χρόνια». Διαβάστε μερικά σχόλια των χρηστών:  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετά καλά πήγαν και οι άλλες δύο σειρές της ΕΡΤ, «η τούρτα της μαμάς« και το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο». 

Πηγή

More Stories
Τα 3 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην εγκυμοσύνη – Shape.gr
%d bloggers like this: