Τα οριστικά νέα μέτρα για τα σινεμά στην Ελλάδα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η κατάσταση που ζούμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Ωστόσο, τα νέα μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν είναι μεν άσχημα (με την έννοια ότι ανοίγουν), αλλά ούτε και καλά για τα σινεμά στην Ελλάδα.

Από τις 12 Οκτωβρίου θα ανοίξουν και πάλι οι κλειστοί κινηματογράφοι (μιας και πλέον έληξε η προηγούμενη απαγόρευση), ωστόσο θα είναι με το 30% πληρότητας και έχουμε πλέον τα εξής να ισχύουν:

  • Στα θερινά και χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της προβολής (από την ώρα εισόδου ως και την έξοδο από τον κινηματογράφο)
  • Δεν υπάρχει κανένα διάλειμμα στις προβολές.
  • Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους.
  • Σε θερινά και χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους και υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.
  • Στις κλειστές αίθουσες γίνεται υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Στα χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η σωστή χρήση κλιματιστικών μονάδων, ώστε να υπάρχει η εισροή νωπού αέρα.

Ας ελπίσουμε τα προβλήματα να μην είναι μεγάλα για τον ήδη πληγωμένο κλάδο των κινηματογράφων και να πρυτανεύσει και η λογική των ανωτέρω κλιμακίων. Γιατί εννοείται πως πρέπει όλοι να προσέχουμε και να είμαστε υγιείς, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για τα σινεμά (στην προκειμένη περίπτωση), ώστε μελλοντικά να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν και να μπορέσουν να έχουν και (στα όρια του επιτρεπτού φυσικά) περισσότερο κόσμο.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

More Stories
Τα μάθατε για Μπουρούση; “Σκάει” τεράστια επιστροφή στην Ελλάδα – Δεν το πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ | Sportdog Team
%d bloggers like this: