Το ChatGPT θέτει ρεκόρ για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη βάση χρηστών στην ιστορία

Η επίδοση αυτή το καθιστά “την ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία”, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα της επενδυτικής τράπεζας UBS. Συγκριτικά, το TikTok χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και το Instagram περίπου 2,5 χρόνια, σύμφωνα με τον ερευνητή της UBS, Lloyd Walmsley.

«Στα 20 χρόνια που παρακολουθούμε τον χώρο του Διαδικτύου, δεν μπορούμε να θυμηθούμε ταχύτερη εξέλιξη στη βάση χρηστών μιας καταναλωτικής διαδικτυακής εφαρμογής», αναφέρει το Reuters. Επιπλέον αναφέρει ότι τα στοιχεία της UBS προέρχονται από την εταιρεία αναλύσεων Similar Web, η οποία αναφέρει ότι περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες χρησιμοποίησαν το ChatGPT κάθε μέρα τον Ιανουάριο, αριθμός διπλάσιος από αυτό του Δεκεμβρίου.

Το ChatGPT είναι ένα συνομιλιακό μεγάλο μοντέλο γλώσσας (LLM) που μπορεί να συζητήσει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα σε σχεδόν ανθρώπινο επίπεδο. Διαβάζει τα συμφραζόμενα και απαντάει εύκολα σε ερωτήσεις, αν και μερικές φορές όχι με αληθινά στοιχεία (η βελτίωση της ακρίβειάς του βρίσκεται σε εξέλιξη). Αφού ξεκίνησε ως δωρεάν δημόσια beta έκδοση στις 30 Νοεμβρίου, το GPT-3 powered AI bot έχει προκαλέσει δέος, θαυμασμό και φόβο μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση, την ασφάλεια υπολογιστών και τα οικονομικά. Έχει ταρακουνήσει την τεχνολογική βιομηχανία, προκαλώντας μια επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, βάζοντας τη Google σε ανησυχίες.

Επίσης, την Τετάρτη, η OpenAI ανακοίνωσε το ChatGPT Plus, μια συνδρομητική υπηρεσία 20 δολαρίων το μήνα που θα προσφέρει στους χρήστες ταχύτερους χρόνους απόκρισης, προνομιακή πρόσβαση στο ChatGPT κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής και πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε νέες λειτουργίες. Πρόκειται για μια προσπάθεια να συμβαδίσει με την έντονη ζήτηση για το ChatGPT, η οποία έχει δει συχνά τον ιστότοπο να αρνείται την πρόσβαση σε χρήστες λόγω υπερβολικής κίνησης.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι ρυθμοί υιοθέτησης της τεχνολογίας επιταχύνονται, με εφευρέσεις όπως το τηλέφωνο, η τηλεόραση και το Διαδίκτυο να χρειάζονται μικρότερα χρονικά διαστήματα για να φτάσουν σε μαζικούς αριθμούς χρηστών. Θα είναι τα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα σε αυτόν τον κατάλογο; Με το είδος της πορείας που παρουσιάζει το ChatGPT, είναι απολύτως πιθανό.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss