Τρεις ορειβάτες θα ανέβουν 10 βουνά για την υποστήριξη του Ελληνικού Παιδικού Χωριού

Ένα ταξίδι που στόχο έχει τη συγκέντρωση δωρεών για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο θα ξεκινήσουν τρεις ορειβάτες από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΔ, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, από τις 23 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου, οι Γιώργος Λάκιας, Νεκτάριος Παρμάκης και Βαγγέλης Συμβουλίδης θα προσπαθήσουν να ανέβουν στα 10 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, προσκαλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να υποστηρίξει μέσω δωρεών τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμά του «όλα τα παιδιά να ζήσουν την παιδική τους ηλικία με αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά, ασφάλεια και σεβασμό».

Τα βουνά που θα ανέβουν οι τρεις ορειβάτες είναι: Όλυμπος, κορυφή Μύτικας (2.918μ), Σμόλικας, κορυφή Σμόλικας (2.637μ.), Βόρας, κορυφή Καϊμάκτσαλαν (2.524μ.), Γράμμος, κορυφή Τσούκα Πετσίκ (2.521μ.), Γκιώνα ή Ασέληνον, κορυφή Πυραμίδα (2.508μ.), Τύμφη, κορυφή Γκαμήλα (1.2499μ.), Βαρδούσια, κορυφή Κόρακας (2.495μ.), Παρνασσός, κορυφή Λιάκουρας (2.456μ.), Ίδη, κορυφή Ψηλορείτης (2.454μ.) και Λευκά Όρη, κορυφή Πάχνες (2.453μ.).

Την προσπάθειά των τριών ορειβατών στηρίζει η ΕΟΔ, που έθεσε το εγχείρημα υπό την αιγίδα της, όπως και η εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Enjoy Travel and Tourism, ενώ η online καμπάνια με τίτλο «10 Βουνά σε 10 Ημέρες» είναι ήδη ενεργή στην πλατφόρμα gogetfunding.com.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί κοινή ανάβαση με παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, με τη συνοδεία -μεταξύ άλλων- μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα, που διαχειρίζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, θα γίνει μια μικρή γιορτή και την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην τελευταία και ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα (2.918μ.).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.