Χανιά: Μαθήτρια από χωριό τριάντα κατοίκων πέρασε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο

Μία νεαρή μαθήτρια από ένα μικρό χωρίο της Κρήτης πέρασε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο και κατάφερε μόνη της να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η Ελένη Κουράκη από τα Κυριακοσέλλια, ένα χωριό τριάντα μόλις κατοίκων στον Αποκόρωνα στα Χανιά, συγκέντρωσε 16.770 μόρια και ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, στη σχολή Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που εξαρχής ήταν ο στόχος της. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 3.500 μόρια περισσότερα από την περσινή βάση, θεωρείται απίθανο να μην περάσει στη σχολή αυτή.

«Ξεκίνησα από το περασμένο καλοκαίρι με Γραμματική και Συντακτικό, διάβαζα μόνη μου, πριν αρχίσει η χρονιά. Αγόρασα και το βιβλίο της Ιστορίας, για να το μελετήσω από πριν. Εξαρχής ο στόχος ήταν η Φιλολογία, αλλά ξεκίνησα στα τυφλά, ενώ όλα τα παιδιά είχαν βοήθεια από φροντιστήρια και από συγγενείς».

Το Λύκειο όπου φοιτούσε είναι στον Βάμο και όταν επέστρεφε σπίτι καθόταν να διαβάσει μόνη της. «Δεν είχα φροντιστήρια ή κάποια άλλη στήριξη. Τους τελευταίους δύο μήνες μόνο με βοήθησε στο διάβασμα μια κυρία που ήξερε το αντικείμενο. Και ενώ είχα άγχος, όταν πήγα να γράψω Πανελλήνιες ήμουν συγκεντρωμένη και πήγα καλά. Ξεκίνησα και με το αγαπημένο μου μάθημα, τη Γλώσσα, έγραψα 18.100, τον καλύτερο βαθμό που πήρα. Κι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα έστειλα πρώτα σε εκείνη, ενώ στους γονείς μου το είπα μετά», εξήγησε.

Η νεαρή Χανιώτισσα λέει ότι στην οικογένειά της φαίνεται περίεργο που η ίδια αποφάσισε να φύγει σε άλλη πόλη, τονίζει όμως πως τη στήριξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά: «Οι γονείς μου ήταν κοντά μου. Βέβαια, δεν έχουν ζήσει τέτοια κατάσταση και εγώ ήμουν κλεισμένη όλη μέρα σε ένα δωμάτιο, αλλά ένιωθα πάντα ότι είναι μαζί μου, έστω και σιωπηλά. Είμαστε μια τρίτεκνη οικογένεια. Έχω δύο μικρότερα αδέλφια, 14 και 8 ετών. Πανελλήνιες έδινα μόνον εγώ από το χωριό και ήρθαν αρκετοί άνθρωποι που μου είπαν συγχαρητήρια».

Η νεαρή κοπέλα είναι απόλυτα προσγειωμένη και καταλαβαίνει, έστω και σε γενικές γραμμές, τι της επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον. «Δεν πιστεύω ότι θα είναι όλα ρόδινα. Κατ’ αρχάς, θα χρειαστεί να βρω μια δουλειά. Αλλά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα πολύ ωραίο Πανεπιστήμιο». 

Της ευχόμαστε τα καλύτερα!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.