Χωρίς Μετρό η Αθήνα την Τετάρτη 16 Ιουνίου – 24ωρη απεργία

Στάση εργασίας στα λεωφορεία, ενώ δεν λειτουργεί το Μετρό την Τετάρτη 16 Ιουνίου, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό τραβούν χειρόφρενο στους συρμούς την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η Αθήνα μένει χωρίς Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 18.00 το απόγευμα, διαδηλώνοντας ενάντια «στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα».

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συλλαλητήριο η ΑΔΕΔΥ, στις 16.00, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Αναφορικά με τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ.

Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με λεωφορεία, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να αποσυρθούν και να βγουν από τα αμαξοστάσια, καθώς και για να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών.

Εν τω μεταξύ τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 18.00, στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.