Ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ ανέφερε πως έχουν γίνει λάθη στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών σημειώνοντας ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης.

«Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «όλοι μάχονται» για να προσθέσει ότι «όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε, το είπαμε

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που διαρρέουν στον Τύπο εμφανίζουν τον Μ. Χρυσοχοΐδη στο στόχαστρο πολλών νεοδημοκρατών με τον Γ. Οικονόμου να αποφεύγει ανοιχτά να απαντήσει αν ακόμα ο υπουργός χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί και η χθεσινή ανάρτηση στο facebook του πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, που έκανε κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με αφορμή τη διαχείριση στα Βίλια. Μετά τον γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια που δημιούργησε πάντως η ανάρτηση ο κ. Μουρούτης έκανε λόγο για «τρολάκια» που παραποίησαν αναρτήσεις του για να ισχυριστούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε καλύτερα από τη ΝΔ στη διαχείριση των πυρκαγιών».

«Αυτό που προέχει είναι η μάχη με τις πυρκαγιές. Η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον πρωθυπουργό. Οι αλλαγές που έγιναν δεν συνιστούν ανασχηματισμό. Ήταν παρεμβάσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» τόνισε, κατά την σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, επεσήμανε: «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί».

«Κάποιοι αντιλαμβάνονται την ασφάλεια θολά»

Απαντώντας, πάντως, στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αναφορικά με την ανασφάλεια που προκαλείται τόνισε πως «ας κατανοήσουν όσοι την ασκούν ότι την ασφάλεια την αντιλαμβάνονται πολύ φτωχά. Η Κυβέρνησή μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει ώστε να καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε: περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική και ψυχολογική. Πράγμα που στο πρόσφατο παρελθόν άλλοι απέτυχαν οικτρά να πράξουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Γιατί μπορεί η υποχρέωση της πολιτείας να σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν να είναι αυτονόητη εκείνο όμως που δεν ήταν αυτονόητο στο παρελθόν ήταν η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των μέτρων ανακούφισης και των πολιτικών ανασυγκρότησης. Και στο κομμάτι αυτό τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στο τομέα αυτό μιλούν από μόνα τους».