Άγριο ξέσπασμα Τότη για Παναθηναϊκό, Αλαφούζο, αντι-Πογιάτος – “Κάντε ό,τι και ο Μαρινάκης”! | του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ Ρόκα και Πογιάτος μετρούν ώρες στο Κορωπί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα για τον πάγκο του Τριφυλλιού, με τον Λάζλο Μπόλονι να φαντάζει το πρώτο φαβορί. Την ανησυχία του για την κατάσταση στο “πράσινο” στρατόπεδο εξέφρασε ο Τότης Φυλακούρης.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportdog και ξέσπασε για όσα έχουν συμβεί στην ομάδα. Υποστήριξε ότι η διοίκηση έχει ανάγκη από καλούς συμβούλους και έφερε ως παράδειγμα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πώς σχολιάζετε τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό;

Τα πράγματα είχαν στραβώσει από το τέλος της περσινής περιόδου. Ενώ βλέπαμε ότι δεν πήγαινε καλά ο Παναθηναϊκoς δεν έγινε καμία κίνηση για να διορθωθούν. Έγιναν κινήσεις βεβιασμένες. Θα παίρναμε παίκτες αναγνωρισμένης αξίας και προπονητή. Αλλά όλα αυτά ήταν στον αέρα. Δεν μπορεί ένας μεγάλος επιχειρηματίας σαν τον Αλαφούζο να μην έχει κάποιους ανθρώπους δίπλα του να τον συμβουλεύουν. Αυτοί που είναι δίπλα του είναι μεταξεταστέοι. Ο Ρόκα δεν έχει καλό όνομα. Πώς τον πήρε; Στηρίχθηκε στον Ρόκα και ό,τι του έλεγε το έκανε. Εγώ δεν είμαι ούτε κόλακας ούτε γαλίφης. Κάποτε με είχε πάρει ο Βαρδινογιάννης και με ρώτησε, αν μπορώ να αναλάβω την ομάδα. Του απάντησα ότι μπορώ να αναλάβω και να την πάω ψηλά. Αυτό ένιωθα, αυτό του είπα. Όταν όμως με ρώτησε, τι κάνει ο Μαλεζάνι, δεν του απήντησα αν είναι καλός ή κακός. Του είπα, «εγώ είμαι Φυλακούρης». Από εκεί και πέρα ας με κρίνει ο κόσμος. Οι γύρω γύρω λοιπόν του Αλαφούζου του δίνουν λάθος υποδείξεις“.

Ποιοι παίκτες από αυτούς που έφεραν Ρόκα-Πογιάτος πιστεύετε ότι δεν έχουν θέση στο ρόστερ;

Πρέπει κάποτε να σταματήσει η καραμέλα που ακούμε στις δηλώσεις παικτών που έρχονται ως μεταγραφή. Έρχονται και λένε, εγώ ήρθα για να πάρω πρωταθλήματα, να δοξάσω το Τριφύλλι”. Πού πας άνθρωπέ μου; Ποιος σου είπε, ότι μετά από 8 ομάδες που έχεις γυρίσει ότι θα έρθεις να παίξεις στον Παναθηναϊκό; Τι είναι ο Παναθηναϊκoς; Ομαδούλα; Ομαδούλα πάνε να την κάνουν; Είναι γελασμένοι όλοι αυτοί. Ο κόσμος τους περιμένει στη γωνία. Ο Παναθηναϊκoς είναι θρύλος, μία από τις ενδοξότερες ομάδες της Ευρώπης. Και την έχουν μικρύνει τόσο πολύ. Με καταλαβαίνετε με τι άγχος και συγκίνηση μιλώ. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να προσέξουμε. Χρειάζονται άνθρωποι που δεν θα κάνουν βεβιασμένες κινήσεις. Ήρθε ο Ρόκα να μας φέρει ποιoν; Οι παίκτες του Άρη, του Αστέρα Τρίπολης και του Παναιτωλικού είναι τρεις φορές καλύτεροι από αυτούς που έφερε στον Παναθηναϊκό. Ο Άρης ήρθε και μας έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο σπίτι μας. Πού είναι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες; Πού είναι τα ελληνόπουλα; Η Ελλάδα είναι χρυσορυγχείο παικτών. Όταν ήμουν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και έβγαλα 17 παίκτες είχα γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ξέρετε τι χρήματα ήταν αυτά σε ποδοσφαιρική αξία; Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε ποτέ με 9 ξένους. Έγινε και αυτό το έγκλημα“.

Τέσσερα είναι τα ονόματα που ακούγονται για αντι-Πογιάτος, Αναστασίου, Χιμένεθ, Πογιέτ και Μπόλονι. Ποια είναι η άποψή σας; Τον Ισπανό ακολουθεί μία άσεμνη χειρονομία στη Λεωφόρο…

Τον Γιάννη τον ξέρουμε. Είναι καλό παλικάρι και γνώστης. Επίσης είναι ξύπνιος πλέον. Δεν έχει αέρα κοπανιστό. Τον Χιμένεθ επίσης τον γνωρίζουμε, αν και πρέπει να βολιδοσκοπήσουμε γιατί έφυγε από την ΑΕΚ. Όσον αφορά τη χειρονομία αυτά είναι ελληνικά συμπτώματα. Ο Έλληνας αν δεν βρίσει στο γήπεδο δεν μπορεί. Έκανε μία χειρονομία. Και τι έγινε; Εμένα με φώναζαν «καραγκιόζη, μυταρά» όλοι οι Ολυμπιακοί και οι ΑΕΚτζήδες. Τώρα είμαι φίλος με όλους. Με λατρεύουν. Δεν τους προκαλούσα όμως όταν σκόραρα ή όταν νικούσαμε. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Ειδικά σε μεγάλες ομάδες. Για τον Πογιέτ και τον Μπόλονι έχουμε μικρή εικόνα. Πάντως οι ξένοι παίκτες κάνουν κλίκα όταν υπάρχει ξένος προπονητής. Μην ξεχνάμε ότι από τότε που μπήκε το ξένο στοιχείο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ναι μεν είδαμε λίγο τέχνη, αλλά χάλασε συνολικά το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν Έλληνες προπονητές και ποδοσφαιριστές να πάνε παραπάνω“.

Ποια είναι η άποψή σας για τους χειρισμούς του κ. Αλαφούζου;

Εγώ σέβομαι τους προέδρους, γιατί ματώνουν. Ξέρουν, δεν ξέρουν. Μαθαίνουν όμως. Υπήρχε καλύτερος πρόεδρος από τον Μπάρλο; Υπήρχε καλύτερος από τον Παντελάκη; Υπήρχε καλύτερος από τον Καρέλλα; Υπήρχε καλύτερος από τον Γουλανδρή; Δεν γνώριζαν από ποδόσφαιρο. Ξέρετε γιατί μεγαλουργούσαν; Γιατί είχαν καλούς και σοβαρούς ανθρώπους γύρω τους. Με πειράζει, όταν πάει κάποιος μόνο για να οικονομήσει. Αυτό είναι το… γαμώτο του Φυλακούρη. Δεν είναι Παναθηναϊκοί οι περισσότεροι. Τον είδατε τον Μαρινάκη; Έχει 3-4 ανθρώπους δίπλα του. Δεν ανακατεύεται καθόλου. Τους στέλνει τελεσίγραφο: «θέλω αριστερό μπακ». Κοιτά όμως το οικονομικό. Δεν περιμένει με 150 και 200 χιλιάδες να πάρει παίκτη και μετά να τον πουλήσει 2 εκατ. ευρώ. Θα πάρει έναν παίκτη με 1 εκατ. ευρώ και θα τον πουλήσει 16, όπως τον Τσιμίκα. Και τι έκανε ο κ. Μαρινάκης; Μόλις ο κόσμος γκρίνιαξε, έκλεισε την τρύπα με τον Χολέμπας και βούλωσε τα στόματα όλων. Αυτές οι κινήσεις είναι έξυπνες. Αυτά πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Εγώ είμαι Παναθηναϊκoς. Δεν είμαι με κανέναν πρόεδρο είτε λέγεται Βαρδινογιάννης, Πατέρας ή Αλαφούζος. Με τον τελευταίο μία φορά συναντήθηκα, το 2010 όταν πήγαμε στην Κύπρο. Όταν άρχιζε ο κόσμος να φωνάζει «γεια σου Τότη κάνε την ομάδα πάλι πρώτη» μου είπε «τι γίνεται και εδώ σε αγαπάνε;». Μετά μου ζήτησε να συζητήσουμε. Πέρασαν τόσα χρόνια και δεν έχουμε συζητήσει τίποτα. Παρά ταύτα είμαι με τον Παναθηναϊκό. Τα λέω, γιατί έχω βγει από τα ρούχα μου. Ψάχνονται να μικρύνουν τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μικρός ο Παναθηναϊκoς. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό. Έτσι δεν κάνει κάθε άνθρωπος για την οικογένειά του; Εμένα είναι πρώτα ο Παναθηναϊκoς και μετά η οικογένειά μου. Δεν μπορώ να σβήσω την ομάδα“.

Ποια γνώμη έχετε για τη μεταγραφή Μαουρίτσιο;

Καλός ποδοσφαιριστής είναι. Για να τον αφήσει ο ΠΑΟΚ όμως κάτι συμβαίνει. Ήρθε στον Παναθηναϊκό ξαφνικά. Κανονικά τις ψάχνουμε αυτές τις υποθέσεις. Όταν με έστειλαν δίπλα στον Μαλεζάνι είπε: δεν μπορώ με τον Φυλακούρη γιατί έχω πενταετές πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό. Εγώ γέλαγα. Μου είπαν να γίνω σκάουτερ. Τι να κάνω εγώ; Μόνο κάποια αγγλικά ήξερα. Έκανα όμως παρέα με τον Ντρογκμπά στην Αίγυπτο στο Κονφεντερέισιονς Καπ. Αυτός με έναν Έλληνα μάνατζερ με βοήθησε και βρήκαμε παίκτες. Έφερα δύο στον Παναθηναϊκό και ο Αντωνίου τους απέρριψε. Αυτοί μετά από έξι μήνες έπαιζαν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Από εκεί και πέρα τους είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω και έφυγα“.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss