Άρθρο Σωτηρακόπουλου για τη συνεισφορά του Ράσφορντ στην κοινωνία | Sportdog Team

Για μία ακόμη φορά ο Μάρκους Ράσφορντ κατάφερε να συζητούν όλοι το όνομά του αυτή τη φορά σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ και δίνοντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια σημαντική νίκη στο Παρίσι. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει, πόσο πιο σημαντική είναι η συνεισφορά του στην κοινωνία σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως αυτή που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr.

Μείνε στο ποδόσφαιρο, είπαν οι δεκάδες «ειδήμονες» των social media στον Ράσφορντ. Μετά την κακή εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Δανία, φορώντας το εθνόσημο και γενικώς μετά από ένα σχετικά ήρεμο ξεκίνημα στη νέα σεζόν όσον αφορά την αγωνιστική του παρουσία.

Δεν θα μας απασχολούσε όμως αν απλώς κάποιοι διάφοροι τύποι στο internet, του έγραφαν αυτά τα πράγματα. Οι περισσότεροι απλά βγάζουν χολή! Ανησυχητικό και ακόμη χειρότερο ήταν πως ακόμα και πολιτικοί μέσα στο καλοκαίρι μπήκαν σε αυτή την διαδικασία!

Δεν υπάρχει λοιπόν ωραιότερο πράγμα από το να αποδεικνύει στο ποδόσφαιρο, σκοραροντας, πως δεν ξεχνά τη δουλειά του, οπως έκανε στο Παρίσι.

Ο Ράσφορντ ομως εμμένει επίσης στις αξίες του.

Όταν η ομάδα νικήσει στο παιχνίδι, όταν τελειώσει η προπόνηση, συνεχίζει να βοηθά προκειμένου να τροφοδοτήσει ένα εκατομμύριο πεινασμένους μαθητές. Είναι νικητής της ζωής εντός και εκτός γηπεδου. Γιατί σε αντίθεση με πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και που κερδίζουν εκατομμύρια αυτός δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε και ευαισθητοποιήθηκε προκειμένου να κυνηγήσει κάτι που έμοιαζε το καλοκαίρι ως απόλυτη χίμαιρα!

Και κατάφερε στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών που είχε ποτέ η Βρετανία, με έναν λαϊκιστή πρωθυπουργό και ανίκανους υπουργούς να κινητοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία και να αλλάξει ένα ολόκληρο νομοσχέδιο! Και είναι μόνο 22 ετών…

Ζητάμε από τους αθλητές να είναι πρότυπα, ζητάμε να συμπεριφέρονται με ταπεινότητα και να μην επιδεικνύουν αλλαζονεια. Και όταν το κάνουν οπως ο Καπέρνικ ή ο ΛεΜπρον ή ο Μάρκους Ράσφορντ, οι κομπλεξικοί άνθρωποι προσπαθούν να τους καταρρίψουν από εκεί ψηλά!

Μόνο και μόνο επειδή τολμούν να προσπαθήσουν πραγματικά να επιφέρουν αλλαγές στη διαδικασία του να είναι απλώς πρότυπο και αφίσα σε παιδικούς τοίχους! Πόσο υποκριτική είναι η κοινωνία μας, ώστε να μην δέχεται πως άνθρωποι θέλουν να κάνουν το καλό ακόμα κι αν οι ίδιοι έχουν τα πάντα, επειδή ακριβώς δεν λησμονούν το ξεκίνημα τους;

Επικροτώ τον Ράσφορντ αν οι άλλοι δεν το σκέφτονται και θεωρώ πως δίκαια πήρε την αναγνώριση ως MBE που κάποιοι το κοροϊδεύουν επίσης ακριβώς επειδή δεν κατανοούν πως η αξία πρέπει να επιβραβεύεται.

Ως ποδοσφαιριστής από την πρώτη εβδομάδα που τον είδα να παίζει μου άρεσε πάρα πολύ και θεωρώ πως έχει όλα τα προσόντα να κάνει τεράστια καριέρα. Ξεχνάμε όλοι μας πως μπορεί να παίζει ήδη σχεδόν πέντε χρόνια αλλά παραμένει ένα νεο παιδί. Με μεταπτώσεις στην απόδοσή του όπως πολλές φορές συμβαίνει σε αυτές τις ηλικίες αλλά ταυτόχρονα και με πολλές ευαισθησίες, οι οποίες αλήθεια είναι ότι μερικές φορές του απορροφούν αρκετή ενέργεια.

Από την άλλη μακάρι κι άλλοι όπως αυτός, να ένιωθαν την ίδια ανάγκη να κάνουν πράγματα που αλλάζουν προς το καλύτερο την κοινωνία μας! Και αυτό ξέρετε πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικό από το να σκοράρεις ένα υπέροχο τέρμα χαρίζοντας μία ποδοσφαιρική νίκη.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss