Έβγαλε είδηση για την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά – Με Άρσεναλ η τοπ στιγμή του! | Sportdog Team

ΟλυμπιακόςΜατιέ Βαλμπουενά: Ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού, απαντώντας σε ερωτήσεις φίλων της ομάδας τόνισε πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους.

Ειδικότερα όσα είπε ο Ματιέ Βαλμπουενά:
 
Εάν σκοράρεις κόντρα στην παλαιά σου ομάδα (Μαρσέιγ) θα το πανηγυρίσεις ή θα το σεβαστείς;
 
«Όχι, θα το σεβαστώ αν σκοράρω απέναντι στην Μαρσέιγ. Προφανώς ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό να κερδίσει το παιχνίδι όμως αν σκοράρω απέναντι στην Μαρσέιγ θα δείξω σεβασμό».
 
Εάν είχες την επιλογή να ξεκινήσεις και να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό, θα το έκανες; Αν ναι, τι θα σε κρατούσε μέχρι το τέλος της καριέρας σου;
 
«Ναι φυσικά, έχω βρει εδώ μία πραγματική και όμορφη οικογένεια. Έναν μεγάλο σύλλογο, νιώθω υπέροχα εδώ, επομένως, ναι φυσικά. Η ευχαρίστηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η ευχαρίστηση του να κερδίζεις παιχνίδια και να βρίσκομαι μαζί με ανθρώπους υπέροχους, είτε πρόκειται για το σταφ, είτε πρόκειται για τους ανθρώπους που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό.
 
Ειλικρινά έχω συναντήσει εδώ υπέροχους ανθρώπους, είναι άνθρωποι που δίνουν κίνητρο για να συνεχίσω και φυσικά φροντίζουν να είμαι καλά σωματικά. Κυρίως, όμως, έχω γνωρίσει καλούς ανθρώπους που κάνουν να θέλω συνέχεια να κερδίζω και πρέπει πάντα να κερδίζουμε».


 
Ποιος συμπαίκτης από την καριέρα σου θα ήθελες να αποτελεί μέρος της ομάδας μας φέτος. Πιστεύεις ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου;
 
«Ναι βέβαια, το να κερδίσεις έναν ευρωπαϊκό τίτλο είναι κάτι δύσκολο. Κάθε χρόνο βρισκόμαστε ανάμεσα στους καλύτερους. Όταν παίζουμε στο Champions League είμαστε ανάμεσα σε πολύ μεγάλους συλλόγους. Φέτος θα παίξουμε με την Μάντσεστερ Σίτι, με την Πόρτο, την Μαρσέιγ, επομένως χρειάζεται πολλή δουλειά και αποφασιστικότητα.
 
Νομίζω ότι ο σύλλογος μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο και κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, να βλέπεις την εξέλιξη του συλλόγου για να κερδίζεις τίτλους. Και ελπίζω ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κερδίζει και να γινόμαστε όλο και πιο γνωστοί στην Ευρώπη.

Υπάρχουν πολλοί συμπαίκτες με τους οποίους έχουμε παίξει μαζί. Ο ένας παίκτης είναι ο Λοϊκ Ρεμί με τον οποίο ήμουν μαζί στη Μαρσέιγ. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Μετά είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ριμπερί, ο Νασρί, με τους οποίους θα μου άρεσε να βρεθώ ξανά με την φανέλα του Ολυμπιακού».
 

Τι σε έκανε να έρθεις στον Ολυμπιακό;
 
«Αυτό που με έκανε να έρθω ήταν το project της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθαν στην Τουρκία οι Ισά και Μοντέστο για να μου το παρουσιάσουν, είδα στο βίντεο το προπονητικό, το γήπεδο, τα οποία ήδη γνώριζα κιόλας. Ταυτόχρονα, μίλησε και με τον προπονητή στο τηλέφωνο.
 
Όλα αυτά με έκαναν να θέλω πολύ να έρθω γιατί υπήρχε η προοπτική να αγωνιστούμε στο Champions League. Τότε αποφάσισα να έρθω και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Εδώ πιστεύω ότι άνθησα και ένιωσα ότι υπάρχουν πολλοί που με στηρίζουν και με εμπιστεύονται. Μου έδωσαν μεγαλύτερο κίνητρο και προθυμία να δουλέψω για τον σύλλογο.»

 
Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή στα ερυθρόλευκα;
 
«Η αγαπημένη μου στιγμή είναι κόντρα στην Άρσεναλ. Ήταν φανταστικό όταν την κερδίσαμε. Είχα καιρό να ζήσω τέτοια συναισθήματα σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μου θύμισε τις εποχές που έπαιζα στην Μαρσέιγ. Αυτή ήταν η πιο όμορφη, ωστόσο έχω και μία δεύτερη. Αυτή όταν πανηγυρίσαμε με τους φιλάθλους μας  τον τίτλο. Ήταν κάτι καταπληκτικό. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε κάτι περισσότερο όσον αφορά τη γιορτή μέσα στο γήπεδο λόγω του κορονοϊού»
 
Πόσα συνθήματα του Ολυμπιακού ξέρεις και ποια είναι αυτά;
 
«Ξέρω ένα-δύο αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο να τα τραγουδήσω και πρέπει να στρωθώ στην δουλειά για να τα μάθω.»
 
Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου έως τώρα;
 
«Η χειρότερη είναι μία ήττα στο Παγκόσμιο στη Βραζιλία. Είχαμε αποκλειστεί από την Γερμανία στα ημιτελικά. Ήταν δύσκολη στιγμή για εμένα και την ομάδα. Επίσης, όταν αποχώρησα από την εθνική Γαλλίας για εξωαγωνιστικούς λόγους.
 
Η καλύτερη ήταν, προφανώς, όταν πήρε μέρος στην εθνική Γαλλίας και έβαλα το πρώτο μου γκολ. Ακόμα, το γκολ μου στη Λίβερπουλ όταν έπαιζα στη Μαρσέιγ, το 2007. Τέλος, η βόλτα με το λεωφορείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μου θύμισε την εποχή στη Μαρσέιγ που κάναμε το ίδιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss