Έμαθε να καθαρίζει τέτοια ματς 

Και εύκολα και απλά και σβηστά για τον Άρη που αλλάζει επίπεδο ελπίζοντας ότι ο Μήτρογλου θα του δώσει το κάτι παραπάνω. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Το ότι θα κέρδιζε ο Άρης την ΑΕΛ ήταν το πιο πιθανό. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς. Το σημαντικό για τον Άρη ήταν άλλο χθες. Ότι το έκανε σβηστά. Δίχως να φορτσάρει αλλά και χωρίς να αγχωθεί. Ήταν από τα ματς που τα βλέπεις και αισθάνεσαι ότι και πέντε ημίχρονα να διαρκέσουν, πάλι ο Άρης θα κέρδιζε. Οκ, θα μπορούσε να είχε κάνει ένα καθαρό σκορ από το πρώτο ημίχρονο αλλά τα έχουμε πει. Μην επαναλαμβανόμαστε. Όσο δεν έχει το εύκολο γκολ αυτό θα συμβαίνει. Με τον Μήτρογλου στο χορτάρι και όχι στην σουίτα η σεμνή τελετή θα είχε λάβει νωρίς τέλος.

Ακόμη και με το ρευστό 1-0 όμως ο Άκης Μάντζιος δεν δίστασε να δώσει εντολή να κατέβει η ταχύτητα, να πέσουν οι ρυθμοί αφού το του επέτρεπε το ματς να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον ακάματο Γκάμα, τον τίμιο εργάτη Τζέγκο και τον Σούντγκρεν.

Ο Άρης έχει φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που να παίζει όσο χρειάζεται για να κερδίζει τέτοια παιχνίδια. Έχει χτίσει ένα αξιοθαύμαστο αγωνιστικό χαρακτήρα που επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή του βαθμολογία στην κανονική περίοδο έχοντας κάνει 12 ματς με μηδέν παθητικό, 11 νίκες με μηδέν παθητικό και 8 νίκες με το λατρεμένο σκορ 1-0. Θα έλεγε κανείς παραφράζοντας το αγαπημένο ρεφρέν του Αντώνη Ρέμου που παίζει από τα μεγάφωνα του Βικελίδης μετά από κάθε αγώνα ότι «το 1-0 τον πηγαίνει αυτόν». Παρεξηγημένο σκορ αλλά κι αυτό τρεις βαθμούς δίνει και η ιστορία έχει διδάξει ότι μπορεί να σε οδηγήσει εκ του ασφαλούς στον δρόμο της επιτυχίας. 

Εκτός από τους τρεις βαθμούς και την συντήρηση δυνάμεων προέκυψε και ένα ακόμη κέρδος. Η εμφάνιση του Ματέο. Η πρώτη μετά από καιρό ενθαρρυντική εικόνα του αργεντινού που φάνηκε σαν να ξυπνάει από τον λήθαργο. Κινητικός, ορεξάτος, ζωηρός, εκτός από την συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι στο οποίο ποτέ δεν υστέρησε, χθες έδωσε πράγματα και στην επίθεση. Έβγαλε συνεργασίες, την ασιστ στην ευκαιρία του Σίλβα ενώ βρέθηκε και ο ίδιος σε 2-3 περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Αν συνεχίσει έτσι και η χθεσινή εμφάνιση ήταν το έναυσμα για επιστροφή στη δική του κανονικότητα, θα μιλάμε για μια σπουδαία εσωτερική μεταγραφή. Στα θετικά και το γεγονός ότι ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που πέτυχε γκολ από κόρνερ και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να παίρνει πόντους και από τις στατικές φάσεις. 

Το ζητούμενο από σήμερα για τον Άκη Μάντζιο είναι ένα. Η όσο το δυνατόν πιο άμεση ενσωμάτωση του Κώστα Μήτρογλου στα δεδομένα της ομάδας. Ο Έλληνας επιθετικός μπαίνει από σήμερα στις προπονήσεις και λογικά το Σάββατο με τον Αστέρα θα πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής. Όσοι συναναστράφηκαν μαζί του αυτό διήμερο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για έναν απόλυτα συνειδητοποιημένο Μήτρογλου που ξέρει που ήρθε και γιατί. Οι μετρήσεις του έδειξαν ότι σωματικά είναι καλά. Αυτό σε συνδυασμό με την δίψα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, μοιάζει καλός οιωνός. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

ΥΓ Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χθες ο Μπερτόγλιο έτρεξε 12,142χλμ, Σάσα και Ματέο επίσης 12 δίχως να υστερήσουν και οι υπόλοιποι. Νούμερα υψηλού επιπέδου και εντάσεων.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss