Ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά, fashion trends των 90s είναι και πάλι εδώ!

Aπό την «Rachel Green» στα Φιλαράκια, μέχρι την «Cher» στο Κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς, πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ηρωίδες υιοθέτησαν αυτήν την τάση.

H «γενιά του MTV», δηλαδή οι σημερινές 35+, μεγάλωσαν με τα videoclips της Britney Spears, με την Αlicia Silverstone ως «Clueless» (ο τίτλος της ταινίας το λέει, όχι εμείς… και φυσικά με τη Jennifer Aniston στον πιο διάσημο ρόλο της καριέρας της, αυτόν της «Rachel» στα Φιλαράκια. Αν αναλογιστείς το κοινό στοιχείο αυτών των τριών γυναικών -εκτός από τα ξανθά μαλλιά και το ωραίο σώμα- είναι ένα fashion item που θα σου φανεί λίγο παρωχημένο στις μέρες μας, αλλά για κάποιο λόγο είναι και πάλι επίκαιρο.

Η Jennifer Aniston στα Φιλαράκια
Ο λόγος για τη mini, καρό φούστα. Ένα girly ρούχο που είναι ταυτόσημο με το old school, 90s ντύσιμο, επιστρέφει δειλά αλλά σταθερά στη ζωή μας και ίσως αυτόν τον περίεργο χειμώνα μας προσφέρει και μία ρομαντικά (ή νοσταλγική διάθεση, ανάλογα πώς θα το δεις) που τον κάνει λιγότερο δυσβάσταχτο. Την είδαμε σε ιέρειες του street style αλλά και στις χειμερινές συλλογές μεγάλων Οίκων Μόδας, όπως Dior και Chanel και θυμηθήκαμε γιατί άρεσε τόσο στα συγκεκριμένα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά «κορίτσια».
Clueless fousta copy
H Alicia Silverstone στο «Clueless»
Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες και οι δύο, δηλαδή και η Αlicia και η Jennifer, την είχαν φορέσει τότε με μάλλινες κάλτσες μέχρι το γόνατο κάνοντας το σύνολο ακόμα πιο καθωσπρέπει και σαφώς πιο «κοριτσίστικο». Αν είσαι οπαδός των sock trends μπορείς να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο φέτος και να ολοκληρώσεις το look σου -με πρωταγωνιστή πάντα τη mini, καρό φούστα- με ένα μονόχρωμο πλεκτό ζιβάγκο και loafers ή με ένα crop φούτερ και sneakers από κάτω.

Tέλος, όποιο και αν είναι το καρό μοτίβο της φούστας σου, ταρτάν ή vichy, για να μην προσθέτει όγκο στο ύψος της περιφέρειας εξαιτίας του μοτίβου της καλό είναι να επιλέξεις μία σε αρκετά άλφα γραμμή και πολύ ψηλόμεσο σχέδιο. Εxtra tip: μην τη συνδυάσεις και με ασορτί σακάκι σαν τη «Cher» στην ταινία γιατί το σύνολο θα παραπέμπει περισσότερο από όσο θες σε σχολική ενδυμασία! Καλή επιτυχία!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss