Ένα κινεζικό εστιατόριο υψηλής αρχιτεκτονικής έμπνευσης

Το εστιατόριο «50% Cloud Artists Lounge» βρίσκεται στη μικρή Dongfengyun Art Town, στα περίχωρα της πόλης Mile στην Κίνα.

Σε αυτή την περιοχή ο καλλιτέχνης Luo Xu δημιούργησε την ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα της περιοχής με τα διάσημα συμπλέγματα από τα τούβλινα κτίρια-γλυπτά του.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα ασυνήθιστο κτίριο χτισμένο από τα τοπικά κόκκινα τούβλα της περιοχής, χωρίς ίχνος μεταλλικών ενισχύσεων ή καρφιών. Το κτίριο διατηρεί τη δική του μοναδική ταυτότητα και εμφανίζεται σαν μιας μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση έργου τέχνης, με την κυματοειδή πρόσοψή του να μπερδεύεται με τα σύννεφα στον ουρανό.Το στούντιο αρχιτεκτονικής Cheng Chung Design από το Χονγκ Κονγκ (CCD), που ανέλαβε το πρότζεκτ, ολοκλήρωσε το εσωτερικό του κτιρίου μέσω του σχηματισμού συμπαγών προσόψεων, καμπύλων περιγραμμάτων και όγκων. Ο εσωτερικός χώρος επεκτείνει τις φυσικές καμπύλες των εξωτερικών χώρων και χαρακτηρίζεται από μεγάλες καμάρες και ψηλές οροφές.

Στις στέγες σκαλίστηκαν φεγγίτες που κατανέμουν ομοιόμορφα το φως σε ολόκληρο το κτίριο, δημιουργώντας έτσι μοτίβα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.«Το φως είναι ένα βασικό στοιχείο στον χώρο. Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την αλλαγή του φωτός σε κάθε λεπτό. Το φυσικό φως αφηγείται το πέρασμα του χρόνου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δημιουργεί διαφοροποιημένες χωρικές εμπειρίες» είπε ο ιδρυτής του CCD, Joe Cheng.

Στο εσωτερικό η διάταξη του μπαρ και των τραπεζοκαθισμάτων του εστιατορίου ανταποκρίνεται στις καμπύλες των σπηλαιοειδών εσωτερικών χώρων, που αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για τα έργα τέχνης που εκτίθενται σ’ αυτό.«Δεν είναι μόνο ένα εστιατόριο αλλά και ένας χώρος τέχνης. Στόχος είναι να χρησιμεύσει ως εκθεσιακός χώρος για διάφορους πολιτισμούς και τέχνες, παρέχοντας τη δυνατότητα στο κοινό να πλησιάσει και να απολαύσει την τέχνη» πρόσθεσε ο Joe Cheng.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss