Ένα νέο fashion trend στο Tik Tok απευθύνεται σε… «βιβλιοφάγους»

Αν είσαι κορίτσι του πνεύματος και της διανόησης, πρέπει να το υιοθετήσεις!

Εκτός από κλειστά καταστήματα, υποχρεωτική αναφορά μετακίνησης μέσω συγκεκριμένου μηνύματος και κλειστά σχολεία, το lockdown έκλεισε και τα πανεπιστήμια. Μετά από μια γενικευμένη καραντίνα και επαναφορά στη νέα κανονικότητα, οι φοιτητές άρχισαν να παρακολουθούν μαθήματα και να δίνουν εξετάσεις μέσω zoom ή άλλων διαδικτυακών μέσων, ενώ δειλά-δειλά τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να επιστρέφουν στις σχολές τους.

Αυτήν, λοιπόν, την πρωτόγνωρη κατάσταση δε θα μπορούσε να μην την «εκμεταλλευτεί» το Tik Tok μέσα από το οποίο τελευταία έχει προκύψει ένα νέο fashion trend. Το dark academia (aka σκοτεινό πανεπιστήμιο) είναι η τάση που θέλει να δημοσιεύεις ρομαντικές, με vintage αισθητική και ορισμένες φορές με δόσεις επιστημονικής φαντασίας, φωτογραφίες ή βίντεο, τα οποία δείχνουν πάθος για τις τέχνες και τη γνώση αφήνοντάς σε να ποζάρεις ως το απόλυτο intellectual girl.

Βιβλία σε στοίβες και ανάμεσά τους κορίτσια με κοτλέ shorts ή παντελόνια, πλεκτές καζάκες και πουλόβερ, κλασικές καπαρντίνες, cardigans, καρό ή tweed σακάκια συνθέτουν αυτό το κουλτουριάρικο και ελιτίστικο fashion trend, που μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία του Harry Potter και σε καλεί να το υιοθετήσεις.

Αυτήν τη στιγμή, το hashtag #darkacademia έχει ήδη 93.1 εκατομμύρια views στο Tik Tok και 200.000 posts στο Instagram, ενώ όσο πλησιάζει για τα καλά το φθινόπωρο, αναμένεται να κερδίσει ακόμα περισσότερο έδαφος. Εσύ τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Cover photo: @caffeaulait

Διάβασε ακόμα: Το αγαπημένο ρούχο του Chandler από τα «Φιλαράκια» κατέκλυσε το Instagram

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss