Ένοπλες Δυνάμεις: Εντυπωσίασε ο «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21» – Άψογη συνεργασία των τριών Κλάδων

Σε συνεχή επαγρύπνηση Στρατός Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό – Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. 

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν και πάλι μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα.

Εκτός από τις ασκήσεις που πραγματοποιεί ξεχωριστά ο κάθε Κλάδος, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν συνεχώς και διακλαδικές εκπαιδεύσεις, με το στόχο την άριστη συνεργασία Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 07 έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, διεξήχθη στην περιοχή της Θράκης και του Αιγαίου Πελάγους η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21».

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο στο πλαίσιο της διακλαδικότητας την συνδύασε κατά την διεξαγωγή αριθμού επεισοδίων με την Εθνική Άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 21».

Στην ΤΑΜΣ «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ-21» η οποία είναι άσκηση παθητικής αεράμυνας μεσαίας κλίμακας, συμμετείχαν:

  • Ο Δορυφορικός Σταθμός Εδάφους (ΔΣΕ) του ΓΕΕΘΑ.
  • Αντιαεροπορικά συστήματα, Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π), Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, Άρματα Μάχης καθώς και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ) του Στρατού ξηράς.
  • Πολεμικά πλοία με τα οργανικά τους Ε/Π, καθώς και επίγεια οπλικά συστήματα του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Μαχητικά αεροσκάφη, το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ), αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα καθώς και ΜΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης ήταν αφενός η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των μέσων Παθητικής Αεράμυνας έναντι εναέριας απειλής και δορυφορικής επιτήρησης, αφετέρου η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας του συμμετέχοντος προσωπικού στην εκτέλεση των εν λόγω διακλαδικών επιχειρήσεων σε ρεαλιστικό περιβάλλον που προσομοιάζει συνθήκες πολλαπλής απειλής, καθώς και η εξέταση εξελιγμένων τακτικών αξιοποίησης των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ) των ΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss