Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» – Αυτό θα είναι το νέο όχημα

Οι απαιτήσεις της Ελλάδας και οι προτάσεις των «μνηστήρων» – Ποια οχήματα προτείνουν Αμερικανοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Βρετανοί και Γάλλοι – Η διαδικασία αξιολόγησης, τα συμπεράσματα και η τελική απόφαση στα χέρια του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

Να γυρίσει σελίδα και να περάσει σε μία νέα εποχή, εκσυγχρονίζοντας τα Μέσα και τα οπλικά συστήματα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων επιθυμεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος στρατιωτικού υλικού και την προμήθεια νέου, σύγχρονου εξοπλισμού όπου απαιτείται.

Οι επαφές για νέα οπλικά συστήματα και Μέσα είναι συνεχείς στο ελληνικό «Πεντάγωνο», με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Επιτελών, οι οποίες περιλαμβάνουν να ένα πλήρες πλάνο με τις ανάγκες των Κλάδων.

Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να δει στα «γαλανόλευκα» τα πανίσχυρα μαχητικά Rafale και το Πολεμικό Ναυτικό αγωνία για να «κλειδώσει» η χώρα που θα κατασκευάσει τη νέα ελληνική φρεγάτα, ο Στρατός Ξηράς ετοιμάζεται να «τρέξει» δύο πολύ φιλόδοξα προγράμματα.

Το πρώτο είναι η αντικατάσταση του «εθνικού τυφεκίου», με το θρυλικό G3A3/A4 να… αποχαιρετά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες «συντρόφευε» από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss