Έρευνα με εντολή από τον Άρειο Πάγο για τους 68 ύποπτους θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά

Έρευνα για τους 68 μυστηριώδεις θανάτους σε οίκο ευγηρίας στην Κρήτη διατάχθηκε έπειτα από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στο επίμαχο θέμα, ενώ παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, ενόψει «της σοβαρότητας της φύσεως, κ.λπ. όσων εμπεριέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα». Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος την έρευνα, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι Αρχές των Χανίων προχώρησαν σε εκταφή της σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε πεθάνει οίκο ευγηρίας των Χανιών, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων.

Σκοπός είναι να αποδειχθεί αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ή αν προηγήθηκε κάτι άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, καθώς έγινε καταγγελία από οικογένεια τροφίμου, που έφυγε από τη ζωή.

Από την έρευνα φέρεται να έχει προκύψει ότι την τελευταία τριετία στη συγκεκριμένη δομή έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 60 θάνατοι ηλικιωμένων, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί.

Δείτε φωτογραφίες από την επίμαχη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία – μαμούθ ΕΕ – Pfizer/BioNTech για προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss