Έσπασε ο αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP

Ο αλγόριθμος ενεργοποίησης της συγκεκριμένης έκδοσης, έχει “σπάσει”, επιτρέποντας την ενεργοποίηση για offline χρήση όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Register. Μια δημοσίευση στο tinyapps blog, αναφέρεται σε μια δημοσίευση στο Reddit στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά το πρόγραμμα που είναι σε θέση να επιτύχει την όλη διαδικασία. Όμως όπως φαίνεται, το πρόγραμμα δεν είναι καινούριο και υπάρχει αρκετούς μήνες (τουλάχιστον) διαθέσιμο για κατέβασμα στα torrents.

Όσο για το ποιος δημιούργησε το πρόγραμμα, κανείς στην ανάρτηση στο subreddit δεν γνωρίζει, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη retroreviewyt, ο οποίος το μοιράστηκε πρώτος και με τη σειρά του δεν είναι καν σίγουρος από πού το πήρε, εικάζοντας ότι προήλθε από κάποιο torrent.

Εν τω μεταξύ, κάποιος φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να κάνει reverse engineering το πρόγραμμα. Χρήστης που αυτοαποκαλείται Neo-Desktop ανέβασε το πρόγραμμα στο Github και δήλωσε σε μια συζήτηση που διεξάγεται εκεί ότι εργάζεται για τη δημιουργία μιας έκδοσης ανοιχτού κώδικα.

Η Microsoft τερμάτισε την επίσημη υποστήριξη των Windows XP πριν από εννέα χρόνια, αλλά το λειτουργικό σύστημα αρνείται να πεθάνει. Στην πραγματικότητα, μόλις το 2021, τα Windows XP παρέμειναν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στην Αρμενία. Και το 2019, το Forbes περιέγραψε λεπτομερώς μια μελέτη της SpiceWorks, σύμφωνα με την οποία μία στις τρεις αμερικανικές επιχειρήσεις εξακολουθούσε να έχει τουλάχιστον ένα μηχάνημα με Windows XP στο δίκτυό της.

Αυτό ανάγκασε την εταιρεία να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας όταν προκύπτει κάτι αρκετά σοβαρό. Θυμάστε το WannaCry; Τα Windows XP έλαβαν μια ενημερωμένη έκδοση για την αντιμετώπισή του το 2017 ενώ ένα παρόμοιο exploit προκάλεσε ένα νέο patch το 2019.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss