Έχασε στο μυαλό

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός είχε χάσει από την Βιλερμπάν πριν το τζάμπολ

Στο… Τελ Αβίβ και τη μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι έμεινε ο Ολυμπιακός και γι’ αυτό την «πάτησε» από την Βιλερμπάν!

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν πνευματικά ανέτοιμοι κόντρα στους Γάλλους και το «πλήρωσαν» καθώς πέταξαν στα σκουπίδια ένα σημαντικό αποτέλεσμα που πήραν μερικά 24ωρα νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε από νωρίς την Βιλερμπάν στο δικό του παιχνίδι και έχασε στο… μυαλό από το συγκρότημα του Τι Τζέι Πάρκερ.

Γι’ αυτό και όταν γύρισε με υπερπροσπάθεια το ματς στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή και υποχρεώθηκε σε μια ήττα, που θα κληθεί να καλύψει σε μερικές ημέρες επί Γαλλικού εδάφους.

Την επόμενη Τρίτη (19/1) στο Αστρομπάλ οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να είναι έτοιμοι, γιατί δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία για να καλύψουν την ήττα που έκαναν στο ΣΕΦ.

Το -17 της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ «παγίδευσε» τους παίκτες του Ολυμπιακού που πίστεψαν ότι θα είχαν εύκολη δουλειά. Όμως, κάτι η κόπωση από την υπερπροσπάθεια στο Τελ Αβίβ, κάτι η αθλητικότητα της Γαλλικής ομάδας, οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που αποσυντονίζει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία είναι ξεκάθαρο πλέον πως έχει πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που είναι πολύ αθλητικές.

Το παρκέ είναι ο καθρέπτης για όλα και λύνει κάθε απορία. ΟΙ «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν δυο παίκτες που βγάζουν ενέργεια (Παπανικολάου και τον ανεβασμένο Λαρεντζάκη), ενώ έλειπε και ο Χασάν Μάρτιν στο «ζωγραφιστό», με συνέπεια ο Λιβιό Ζαν Σαρλ να παίζει κυρίως στο «5» για να βγει το ματς, όταν ήταν στον πάγκο ο Οκτάβιους Έλις.

Η παρουσία του αθλητικού γκαρντ Τσαρλς Τζένκινς δεν ήταν αρκετή σ’ ένα τέτοιο ματς, καθώς δεν είναι παίκτης με ευχέρεια στο σκοράρισμα και αυτό έλειψε, διότι Σλούκας και Σπανούλης είχαν προβλήματα με τα ψηλά γκαρντ της Γαλλικής ομάδας, η οποία είχε στα μετόπισθεν τον θηριώδη Φολ.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός πέρα από την αθλητικότητα του αντιπάλου, με βάση την δομή και την αγωνιστική του λειτουργία θα έχει πάντα προβλήματα όταν ο Κώστας Σλούκας κινείται στα ρηχά, όπως συνέβη κόντρα στην Βιλερμπάν, όπου πήρε μόλις δυο προσπάθειες σε 19.44 λεπτά συμμετοχής.

Χωρίς τον διεθνή γκαρντ σε σταθερά υψηλά στάνταρ όπως συνήθισε να κάνει στα τελευταία 3-4 παιχνίδια, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος του… ατυχήματος, όπως συνέβη με τους Γάλλους.

Κι αυτό το γνωρίζει καλά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος του έχει δώσει με κάθε επισημότητα τα «κλειδιά» της ομάδας…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss