Αγγλία: Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο θαλάσσιας αποκατάστασης

Σκάφη φορτωμένα με σπόρους θαλασσινών ξεκινούν σήμερα από τη νότια ακτή ως μέρος ενός τετραετούς έργου αποκατάστασης υποβρύχιων λιβαδιών.

Με βάση τον άνθρακα που δέχεται 35 φορές γρηγορότερα από ένα τροπικό τροπικό δάσος, τα λιβάδια της θάλασσας παρέχουν επίσης ένα καταφύγιο για μερικά από τα πιο φανταστικά θαλάσσια πλάσματα στη Γη.  Ωστόσο, τα λιβάδια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εξαφανιστεί με εκπληκτικό ρυθμό. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έχουμε χάσει περισσότερο από το 90 τοις εκατό από αυτά τον περασμένο αιώνα. Η ρύπανση, η βυθοκόρηση, η τράτα βυθού και οι παράκτιες εξελίξεις συνέβαλαν στην κατάρρευσή τους.

Το να επιδιώκουμε να αλλάξουμε αυτά τα απειλή οικοσυστήματα είναι μια πρωτοβουλία διατήρησης που τιμολογείται ως το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης της θάλασσας στην Αγγλία.Ξεκινώντας σήμερα και έχοντας διάρκεια τεσσάρων χρόνων, το σχέδιο στοχεύει να φυτέψει οκτώ εκτάρια λιβάδια πλούσια σε βιοποικιλότητα στα νότια παράλια: τέσσερα στο Plymouth Sound και τέσσερα στο Solent Maritime Special Area of Conservation. Με επικεφαλής τη Natural England, το έργο LIFE Recreation ReMEDIES έχει προωθηθεί από τοπικούς εθελοντές, οι οποίοι βοήθησαν να βάλουν τους σπόρους στο National Marine Aquarium στο Πλύμουθ. Μερικοί εθελοντές δύτες θα βοηθήσουν επίσης στην παρακολούθηση του έργου κάτω από τα κύματα.

«Αυτή είναι πραγματικά μια κοινοτική προσπάθεια. Είναι απίστευτο να βλέπουμε την υποστήριξη από τις τοπικές κοινότητες που υποστηρίζουν τους βιότοπους για τις παράκτιες κοινότητες των ζώων μας, μια πολύ περήφανη στιγμή», δήλωσε ο Mark Parry, υπεύθυνος ανάπτυξης του Ocean Conservation Trust. Το δημοτικό συμβούλιο του Πλύμουθ δήλωσε ότι το έργο αποκατάστασης της θάλασσας θα υποστηρίξει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει ένα εθνικό θαλάσσιο πάρκο.

Το έργο LIFE Recreation ReMEDIES δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα αποκατάστασης των θαλάσσιων λιβαδιών που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Project Seagrass είναι ένα άλλο σχέδιο αναδιαμόρφωσης που εστιάζεται σε υποβρύχια λιβάδια. Πέρυσι, φύτεψε σχεδόν 1 εκατομμύριο σπόρους θαλασσινών από δύο εκτάρια κατά μήκος της ακτής του Pembrokeshire, Ουαλία.

Μόλις ωριμάσει το λιβάδι, το Project Seagrass εκτιμά ότι θα μπορούσε να παρέχει ένα βιότοπο για 160.000 ψάρια, συμπεριλαμβανομένων των ιππόκαμπων και 200 εκατομμυρίων ασπόνδυλων. Αναμένεται επίσης να παρέχει ένα βιότοπο για πολλά από τα είδη που τρώμε, όπως ο γάδος, η χωματίδα και το pollock.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss