Αλληλεγγύη στον Cihan Erdal – Colour Youth

Αλληλεγγύη στον Cihan Erdal και 81 άλλους ακαδημαϊκούς/ες, ακτιβιστ(ρι)ές και πολιτικούς που κρατούνται στην Τουρκία!

Οι συλλογικότητες και οργανώσεις που υπογράφουμε, καταδικάζουμε έντονα την κράτηση του Cihan Erdal και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την ασφαλή επιστροφή του στον Καναδά.

Ο Cihan Erdal, ένας LGBTQ+ ακτιβιστής και υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Carleton του Καναδά, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 μαζί με 81 άλλους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς/ες και ακτιβιστ(ρι)ές και προφυλακίστηκε με άγνωστες προς το παρόν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό από τις τουρκικές αρχές οι συλλήψεις σχετίζονται με διαδηλώσεις του Οκτωβρίου 2014 στην Τουρκία, κατά της κατάληψης της κουρδικής-συριακής πόλης Kobane από τον ISIS. Οι διαδηλώσεις τότε κατεστάλησαν βίαια από την τουρκική αστυνομία και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 37 πολιτών.

Ο Cihan είναι ένας queer ακτιβιστής και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του αριστερού φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος, HDP. Μετανάστευσε στον Καναδά το 2017 για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του. Είχε επιστρέψει πρόσφατα στην Τουρκία για να επισκεφθεί την οικογένεια του και να πραγματοποιήσει έρευνα στο πεδίο στο πλαίσιο της διδακτορικής του μελέτης. Ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί την Αθήνα και να παραμείνει στην χώρα για ένα χρονικό διάστημα, καθώς η επιστημονική του έρευνα αφορούσε μελέτη των στάσεων των νέων σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Cihan επίσης πρωτοστάτησε στο κύμα αλληλεγγύης από την Τουρκία κατά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και αποτέλεσε το σημείο επαφής των LGBTQ+ κοινοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Cihan δεν είναι μόνος! Έχει δίπλα του τα αδέλφια του στην από εδώ πλευρά του Αιγαίου!

Καλούμε τις καναδικές και τις τουρκικές αρχές να λάβουν επείγουσα δράση και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Cihan και των άλλων ακτιβιστ(ρι)ών, καθώς και την ασφαλή επιστροφή του Cihan στον Καναδά!

προσυπογράφουν:

Justice For Zak/Zackie

Feminist Autonomous Centre for Research, Athens

ΛΟΑΤ ΑμεΑ

ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+)
Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss