Αμαρυλλίς: Μιλά στο TLIFE για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Σαμπάνη και την περιπέτεια με τον κορονοϊο

Δυο μόλις μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που κυκλοφόρησε από την Panik Platinum το νέο τραγούδι της Αμαρυλλίς  με τίτλο “Προς το παρόν” και ήδη έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 1.6 εκατομμύρια προβολές. 

H τραγουδίστρια που φαίνεται να βρίσκεται στα καλύτερά της, μίλησε στο TLIFE για αυτή τη δουλειά που αποτελεί και την πρώτη της συνεργασία με τον Γιώργο Σαμπάνη, για όσα ετοιμάζουν ενώ μοιράστηκε μαζί μας και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια βίωσε την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες, από την Panik Platinum, το “Προς το παρόν” ένα τραγούδι στο οποίο για πρώτη φορά σε βλέπουμε να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Σαμπάνη. Μίλησε μας λίγο για αυτή την καλλιτεχνική σύμπραξη

Όταν άκουσα τον Γιώργο να μου τραγουδάει για πρώτη φορά στην κιθάρα του το «Προς Το Παρόν», ένιωσα σαν να έφαγα ένα δυνατό χαστούκι! Αυτό το τραγούδι μου προκάλεσε την ανάγκη να μπω κατευθείαν στο στούντιο και να βάλω την φωνή μου πάνω σε αυτή την μελωδία και σε αυτούς τους στίχους! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας δισκογραφικά με τον Γιώργο, γιατί με την Ελένη Γιαννατσούλια έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είμαι ευγνώμων για αυτήν την  σύμπραξη και οφείλω αυτό το συναίσθημα αποκλειστικά στους δημιουργούς!

Περίμενες πως το τραγούδι αυτό θα κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Περίμενα ότι θα μιλήσει στις ψυχές των ανθρώπων γιατί είναι ένα ειλικρινές τραγούδι! Αισθάνομαι πολύ περήφανη γιατί το προς το παρόν ασχέτου επιτυχίας λειτούργησε επιβεβαιώνοντας πως όταν ένα τραγούδι κρύβει μέσα του αλήθεια και αίσθημα βρίσκει ουσιαστικές αγκαλιές στον δρόμο του.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις τον Γιώργο Σαμπάνη ως δημιουργό και στην Ελένη Γιαννατσούλια ως στιχουργό;

Τι να πω για τον Γιώργο σε λίγες μόνο γραμμές;  Είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που θαυμάζω απεριόριστα! Η καλλιτεχνική του αξία έχει βαθιές ρίζες, όπως το αισθητικό του κριτήριο και το αστείρευτο πολυδιάστατο ταλέντο του.  Είναι ένα φαινόμενο ο Γιώργος!  Η Ελένη Γιαννατσούλια είναι τόσο αγαπημένη μου στιχουργός! Πραγματικά πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές να αναρωτιέται «μα τι συμβαίνει με αυτή την τύπισσα; Πως μπορεί να καταγράφει μέσα από το δικό της φίλτρο τόσα συναισθήματα τόσα βιώματα με τέτοιο τρόπο ώστε να  αγγίζει τόσο βαθιά τις ψυχές των ανθρώπων σαν να γράφτηκαν για τον καθένα ξεχωριστά;».  Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της Ελένης που θαυμάζω πολύ.

Να περιμένουμε και άλλα τραγούδια σου με την υπογραφή τους;

 Ναι, να περιμένετε πολύ όμορφα πράγματα! Και δεν μπορώ να περιγράψω την λαχτάρα μου για αυτό.

Τι είναι αυτό που “προς το παρόν” η Αμαρυλλίς δεν έχει κάνει καλλιτεχνικά και θα ήθελε να δοκιμάσει;

Σαν άνθρωπος παρότι σκέφτομαι μεγάλα πράγματα, δεν κάνω στόχους μακροπρόθεσμους και  μεγαλεπήβολους… Ίσως είναι και μια άμυνα αυτό! Ιδέες και όνειρα σαφώς υπάρχουν, αλλά στην παρούσα φάση και με όλη αυτή την κατάσταση δεν μπαίνω σε διαδικασία να σκεφτώ κάτι που να θέλω να κάνω και δεν το έχω κάνει. Κάτι που σίγουρα με ενδιαφέρει είναι να εξελίσσομαι καλλιτεχνικά και να έχω την ίδια όρεξη και τον ίδιο ενθουσιασμό!

Πρόσφατα μίλησες και για την περιπέτεια που είχες με τον κορονοϊο. Πως βίωσες εσύ αυτή την κατάσταση;

Κόλλησα τον COVID στα μέσα Ιουλίου και τον βίωσα σαν μια λίγο πιο βαρβάτη γρίπη. Πέραν αυτού και της σωματικής κόπωσης, η ψυχική κούραση της πολυήμερης απομόνωσης ήταν επίσης μια δύσκολη φάση… Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο να μην μπορώ να βρεθώ με τους αγαπημένους μου ανθρώπους τους φίλους μου την οικογένεια μου και αυτό μου στοίχισε πολύ, ήταν και καλοκαίρι , άστα… Εκεί κατάλαβα βέβαια πόσο  σημασία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Υπάρχουν συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα;

 Πλέον όχι! Είμαι απολύτως υγιής, δόξα τω Θεώ!

Eίσαι από τους καλλιτέχνες που δε βγήκαν να μιλήσουν γι’ αυτό την περίοδο που έμαθαν ότι νοσούν αλλά αρκετά μετά. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση;

 Δεν πήρα καμία απόφαση ούτε έβρισκα τον λόγο να το μοιραστώ τόσο καιρό…  Λειτούργησα εντελώς αυθόρμητα σε μια συνέντευξη για ένα επαρχιακό μας ραδιόφωνο όπου έτυχε να νοσεί εκείνο το διάστημα ο δημοσιογράφος που συνομιλούσα! Όταν μου κατέθεσε ο άνθρωπος αυτός πάνω στην συζήτηση μας ότι έχει covid η πρώτη μου σκέψη ήταν, πρέπει να του πεις φίλε μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε το πέρασα και εγώ , ε και το είπα μου βγήκε! Την επόμενη μέρα το διάβασα και εγώ σε όλα τα sites.  Λογικό!

Ο καλλιτεχνικός τομέας είναι αυτός που θα λέγαμε ότι έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από όλη αυτή την ιστορία. Εσένα πόσο σε έχει επηρεάσει συναισθηματικά όλη αυτή η κατάσταση;

 Ο καλλιτεχνικός τομέας έχει υποστεί ασύλληπτο πλήγμα.  Είναι σαν να έχει φάει μια σφαίρα στο κεφάλι και, δυστυχώς, έχει στοχοποιηθεί άδικα λες και ο κορονοιός κάνει επιλεκτική μετάδοση μέσω του δικού μας επαγγέλματος. Εμείς τι είμαστε δηλαδή η παράπλευρη απώλεια; Και με την πολύμηνη αεργία χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο στήριξης για εμάς είναι δυστυχώς τέτοιες οι συνθήκες που πραγματικά δεν ξέρω πως να τις διαχειριστώ συναισθηματικά. Για πόσο καιρό θα μένουμε  αποκομμένοι, για πόσο ακόμη θα μας στερούν την έκφραση μας την ίδια μας τη ζωή.

Oι δικές σου μέρες καραντίνας πως περνάνε; Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο σε σχέση με τη ζωή προ κορονοϊού;

Προσπαθώ να είμαι όσο πιο δημιουργική μπορώ φροντίζω το σώμα μου με καθημερινή άσκηση τρέφομαι σωστά ακούω πολύ μουσική, μελετάω τραγούδια και τραγουδιστές που εκτιμώ και θαυμάζω,  διαβάζω αρκετά βιβλία.. Γενικά όλα αυτά που με βοηθάνε να κρατάω με νύχια και με δόντια την ψυχή μου καλά και την  κατάσταση του μυαλού μου σε επαγρύπνηση! Αυτό που μου λείπει είναι η ελευθερία μου…

Έχεις δηλώσει ότι λειτουργείς κυρίως με την καρδιά σου. Σε έχει οδηγήσει ποτέ αυτό σε λάθος επιλογές;

Κάνω αυτό που νιώθω και εκφράζω την ψυχή μου μέσα από το τραγούδι ή από τις επιλογές στη ζωή μου, έτσι λειτουργώ, αυτόν τον τρόπο ξέρω… Σαφώς και κάνω λάθη μη σου πω  αρκετές φορές επαναλαμβάνω και τα ίδια λάθη αλλά η πρόθεση είναι που μετράει.. η πρόθεση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μου.

Δεδομένου ότι ο χώρος που κινείσαι είναι αρκετά ανταγωνιστικός, έχεις νιώσει ποτέ να σε αδικούν;

Ναι έχω νιώσει στο παρελθόν την αδικία μέχρι το κόκκαλο και ποιος δεν έχει νιώσει… Έχω στεναχωρηθεί έχω κλάψει,  αλλά μετά είπα κάτσε μωρή δε πιστεύεις στον εαυτό σου; σε αυτό που κάνεις; θα το αφήσεις έτσι αμαχητί να σε κατασπαράξει; Και έτσι στρώθηκα έγινα ακόμη πιο εργατική πιο επίμονη ωρίμασα σταμάτησα να προσπαθώ τόσο πολύ να θέλω να αποδείξω ότι είμαι καλή και τότε ήρθε ο παράγοντας κόσμος που σιγά σιγά και λυτρωτικά αγκάλιαζε όλο και πιο θερμά τις προσπάθειες μου. Είναι μεγάλη ευλογία να μπορείς να συγκινήσεις έστω και έναν άνθρωπο, τότε οι αδικίες φαντάζουν σαν κουνούπια… Και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο – εγώ νιώθω ότι τώρα ξεκινάω!

Είσαι άνθρωπος που συγχωρεί εύκολα;

Εννοείται και ευκαιρίες δίνω και συγχωρώ, αλλά θέλω να ξέρω όλη την κατάσταση… Τι ακριβώς να συγχωρήσω εάν δεν γνωρίζω την αλήθεια;

Τι είναι αυτό που εύχεσαι για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες;

 Εύχομαι γαλήνη και φως στις ψυχές όλων των ανθρώπων!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss