Αναστολή 60 ημερών για τις επιταγές Μαΐου – Δείτε την τροπολογία

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παρατείνονται κατά επιπλέον 60 ημέρες οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης, πληρωμής και καταχώρισης αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς επιταγών και λοιπών αξιογράφων, από πληττόμενες επιχειρήσεις και για τον Μάιο.

Tροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • Αναστέλλονται από την 1η.5.2021 έως και την 31η.5.2021 (βάσει ΚΑΔ) οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων από την ημερομηνία που αναγράφεται σε κάθε αξιόγραφο κατά εξήντα (60) ημέρες.
  • Παρατείνεται έως 31.8.2021 η προθεσμία της 30ης Απριλίου 2021 για την εξόφληση των αξιογράφων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, τις οποίες οφείλουν από την προηγούμενη τουριστική περίοδο, κατά την οποία δεν δραστηριοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.
  • Παρατείνεται έως 31.8.2021 η δυνατότητα εξόφλησης αξιογράφων με ημερομηνίες εμφάνισης, λήξης και πληρωμής από 22.8.2020 έως 31.10.2020 από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και επί των οποίων βεβαιώθηκε αδυναμία πληρωμής από 1η Νοεμβρίου 2020, ώστε να μην καταχωρίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα ρυθμίζεται και το ενδεχόμενο ο υπόχρεος, παρά τις ανωτέρω αναστολές, να χορηγήσει αν θέλει εντολή πληρωμής του αξιογράφου προς τα πιστωτικά ιδρύματα της ή να συμφωνήσει με τον δικαιούχο την απευθείας πληρωμή του αξιογράφου, στην αρχικά αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Μπλόκα σε διόδια και «ΕΡΓΑΝΗ» – Τσουχτερά τα πρόστιμα

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss