Ανοικτό το σενάριο για νέο συμπληρωματικό Προϋπολογισμό μέσα στο Νοέμβριο

Στα τέλη του μήνα θα καταδειχθεί το εάν η κυβέρνηση θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή νέο συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2020.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση είχε αυξήσει μέσω συμπληρωματικού Προϋπολογισμού τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 4 δισ. ευρώ αφορούσαν σε δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, 600 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πιστώσεις για εξοπλιστικές δαπάνες και για δαπάνες σχετικές με το προσφυγικό και 1,4 δισ. ευρώ σε πιστώσεις σχετικές με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Στην ίδια βάση, ο αρχικός Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020 ανερχόταν σε 6 δισ. ευρώ για συγχρηματοδοτούμενα έργα και 750 εκατ. ευρώ για έργα χρηματοδοτούμενα αμιγώς από εθνικούς πόρους.

Τον Μάιο του 2020 ψηφίστηκε συμπληρωματικός Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με τον οποίο τα παραπάνω όρια δαπάνης αυξήθηκαν σε 7 δισ. ευρώ για το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος και 1 δισ. ευρώ για το εθνικό σκέλος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss