Ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei

Ευελπιστεί σε μια νέα αρχή ο διοικητικός ηγέτης της κινεζικής εταιρίας

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, ο Ρεν Τζενγκφέι προχώρησε στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διευθύνων σύμβουλος της Huawei εμφανίστηκε αισιόδοξος στην ομήγυρη, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν ειδησεογραφικά δίκτυα, μεταξύ άλλων το CNBC.

“Θα υποδεχόμουν με ικανοποίηση μια τέτοια τηλεφωνική συνομιλία και το μήνυμα [που θα έστελνα] έχει να κάνει με την κοινή ανάπτυξη και την αμοιβαία επιτυχία”, ανέφερε το στέλεχος της κινεζικής εταιρίας, εκφράζοντας την ετοιμότητά του να συζητήσει με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, σε δηλώσεις του που μεταφέρθηκαν μεταφρασμένες. “Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν οικονομική ανάπτυξη και η Κίνα θέλει να έχει οικονομική ανάπτυξη επίσης”.

Το μέλλον της Huawei στις ΗΠΑ είναι ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Επί κυβερνήσεως Τραμπ, μια σειρά από κορυφαία στελέχη κινεζικών εταιριών συμπεριλήφθηκαν σε κατάλογο επιβολής κυρώσεων από το Υπουργείο Εμπορίου. Οι κυρώσεις αυτές διέφεραν κατά περίπτωση, με τη Huawei να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από αυτές τις κινήσεις.

Εκτός από την απαγόρευση πωλήσεων στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων, η εταιρία δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με μεγάλες αμερικανικές εταιρίες, ανάμεσά τους και τη Google. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό της πρόσβασης σε βασικές τεχνολογίες, μεταξύ άλλων το οικοσύστημα Android, με αποτέλεσμα η Huawei να πασχίζει να βρει λύσεις. Οι καταναλωτές στην Κίνα έσπευσαν να στηρίξουν την εταιρία, όμως η απαγόρευση κατάφερε ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά αποτελέσματα της Huawei.

Η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν σε γενικές γραμμές σιωπά, ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Αντιμέτωπη με εντεινόμενες επικρίσεις από Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες, η Τζίνα Ραϊμόντο, υποψήφια για το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εμπορίου, δήλωσε πως “Επί του παρόντος δεν έχω λόγο να πιστεύω πως οι οντότητες που περιλαμβάνονται στις λίστες αυτές δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Εφόσον επικυρωθεί η υποψηφιότητά μου, θα ζητήσω νέα ενημέρωση σχετικά με τις οντότητες αυτές καθώς και άλλες για τις οποίες έχουν διατυπωθεί ανησυχίες”.

Παρότι τα θετικά σημάδια για τη Huawei δεν είναι πολλά, μέχρι στιγμής, ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρίας πολύ λογικά θα προτιμούσε να καλοπιάσει τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

“Εφόσον σταθεί δυνατή η επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Huawei, αυτό θα σήμαινε αυξημένες ευκαιρίες εφοδιασμού της από αμερικανικές εταιρίες”, ανέφερε ο Τζενγκφέι στις μεταφρασμένες δηλώσεις του. “Θεωρώ πως αυτό θα είναι αμοιβαία επωφελές. Πιστευώ πως η νέα κυβέρνηση θα λάβει υπό της αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς ετοιμάζεται να καταλήξει στη νέα πολιτική της”.  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss