Αντίθετη η κυβέρνηση στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Premier League

Έντονες αντιδράσεις, και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, συνεχίζει να προκαλεί η δημοσιοποίηση ενός πλάνου αναδιάρθρωσης της Premier League, πίσω από το οποίο βρίσκονται η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με την υποστήριξη του προέδρου της EFL, δηλαδή της διοργανώτριας αρχής των μκικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών).

Το εν λόγω σχέδιο, το οποίο αποκάλυψε χθες (11/10) η εφημερίδα “Telegraph”, βρίσκει αντίθετη τη βρετανική κυβέρνηση, όπως κατέστησαν σαφές σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού.

«Θα προτρέπαμε την Premier League και την EFL να συνεχίσουν να εργάζονται εποικοδομητικά, ώστε να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι σαφές ότι αυτή η πρόταση δεν τυγχάνει υποστήριξης από το σύνολο της Premier League και ακριβώς αυτού του είδους οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, είναι που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, μιλώντας στο “Sky News”, έκανε λόγο για απόπειρα «αρπαγής ισχύος» από τους μεγάλους συλλόγους και δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18, κατάργηση του League Cup και του Community Shield, αύξηση της οικονομικής συνεισφοράς της Premier League στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και εφάπαξ ενίσχυσή τους με ποσό 250 εκατ. λιρών.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss