Απίστευτη δήλωση ποδοσφαιριστή: «Καίγαμε αυτοκίνητα | Sportdog Team

Νότια Αφρική, η χώρα των ίσως μεγαλύτερων κοινωνικών αντιθέσεων, όπου δίπλα στους ουρανοξύστες παραπαίουν οι παραγγουπόλεις που στεγάζουν χιλιάδες ανθρώπους, η χώρα του Απαρτχάιντ, του Nelson Mandela και του… Lucas Radebe. Συνήθως ο «Madiba» είχε τον ρόλο του ήρωα των συμπατριωτών του, όμως ο πρώην αμυντικός της Leeds ήταν ο δικός του!

Γεννημένος στο Σαγουέτο της Νότιας Αφρικής, ο Lucas Radebe ήταν ένα από τα δέκα (!) παιδιά της οικογένειας που στεγαζόταν σε ένα σπίτι μόλις τεσσάρων δωματίων. Τα παιδικά του χρόνια στιγματίστηκαν από τους εγχώριους διωγμούς και τον κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στην κοινότητα των μαύρων, το γνωστό και ως Απαρτχάιντ (Apartheid), με τον ίδιο να μην μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά στις βαναυσότητες, που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια του. Σε πολύ μικρή ηλικία, και ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων, ο Radebe συντάχθηκε με μια ομάδα που αντιτιθόταν στο Απαρτχάιντ με βίαια μέσα, τους «Comrades», όπως δήλωσε χρόνια αργότερα αναπολώντας τις σκοτεινές εκείνες μέρες.

«Δεν θέλαμε τα κυβερνητικά αυτοκίνητα στην περιοχή μας και γι’ αυτό τα καίγαμε. Δεν θέλαμε καμία ανάμειξη του καθεστώτος στις ζωές μας. Δεν μπορώ καν να εκφράσω το συναίσθημα του να τρέχεις όλη μέρα, τη βία. Πολλοί γνωστοί μου κατέληξαν στη φυλακή ή και νεκροί». Βλέποντας τη καθημερινότητα του γιού τους να περιβάλλεται από δραματικές καταστάσεις, οι γονείς του, φοβούμενοι τα χειρότερα, τον φυγάδευσαν από την περιοχή προς τα περίχωρα, όπου θα μπορούσε να συνεχίσει να λαμβάνει τη μόρφωση που χρειαζόταν χωρίς να απειλείται η ζωή του. The rest is history…

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss