Απεβίωσε ο David Prowse – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Μια πολύ δυσάρεστη είδηση, καθώς έφυγε από την ζωή ο Βρετανός David Prowse υποδήθηκε τον φανταστικό χαρακτήρα του Goerge Lukas στην κλασική τριλογία «Star Wars», Darth Vader.

O Bρετανός βρισκόταν μόνο στην στολή του Darth Vader, μιας και η φωνή ήταν του James Earl Jones, καθώς δεν άρεσε η προφορά δεν άρεσε καθόλου στον Lukas, αλλά ο σωματότυπος του έδεσε άψογα με τον χαρακτήρα.

Στα 85 του έφυγε από την ζωή μετά από μια σύντομη ασθένεια και ο ατζέντης του Thomas Bowington δήλωσε: «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας».

Είχε καταγωγή από το Μπρίστολ και ήταν επίσης γνωστός στους διαγωνισμούς bodybuilding στη δεκαετία του ’60. Αγωνίστηκε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και εκπροσώπησε την Αγγλία ενάντια στους Lou Ferrigno και Arnold Schwarzenegger. Ήταν επίσης ο προσωπικός προπονητής του Christopher Reeve, την εποχή που προετοιμαζόταν για τον ρόλο του Superman.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss