ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτόν τον παίκτη του ΠΑΟ ήθελε στη Γάνδη ο Μπόλονι – Του έκανε “ΧΟΥΝΕΡΙ” ο Αλαφούζος! | Οι Μιχείες

Παναθηναϊκός: Κάποιοι θα το έλεγαν και… κάρμα, διαβάζοντας την παρακάτω (αποκλειστική παρακαλώ) ιστορία. Κάποιοι θα συμπέραιναν πως ήταν τελικά ήταν της μοίρας τους γραφτό να συνεργαστούν ο Λάζλο Μπόλονι με τον Φεντερίκο Μακέντα! Και μάλιστα σε αυτή την σεζόν! Όχι όμως, στη Γάνδη τον Αύγουστο αλλά τώρα στον Παναθηναϊκό! Σας έχω την αποκάλυψη και με λεπτομέρειες…

Όλο το καλοκαίρι ο Τσάβι Ρόκα προσπαθούσε να πουλήσει τον Μακέντα, παρότι ο Ιταλός ουδέποτε είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει με τον Παναθηναϊκό, έχοντας ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου. Το αντίθετο μάλιστα, ο Μακέντα περίμενε να του γινόταν μια πρόταση για επέκταση/ανανέωση συμβολαίου με αναπροσαρμογή αποδοχών. Τελικά αυτο συνέβη τέλη Αυγούστου, όταν πλέον ο Κίκο είχε αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα της αποχώρησης από την αγαπημένη του Ελλάδα και να συζητάει ουσιαστικά τις προτάσεις που είχε. Έκανε όμως, την έκπληξη και το πήρε πάνω του ο Αλαφούζος, με διπλασιασμό του κασέ του.

Ο Λάζλo Μπόλονι από την πλευρά του, έχοντας αφήσει την Αντβέρπ μετά απο μια επιτυχημένη 3ετία στον πάγκο της, καλείται από τη Γάνδη να την αναλάβει, η οποία ξείνησε τραγικά την Jupiler League κι απέλυσε τον προπονητή της. Ο Ρουμάνος πιάνει δουλειά στις 20 Αυγούστου και πέφτει με τα μούτρα στην αξιολόγηση του ρόστερ της Γάνδης (όπως κάνει και τώρα με τον Παναηναϊκό).

Σύντομα ο Μπόλονι είχε καταλήξει για το ποιοι δεν του έκαναν και σε ποιες θέσεις χρειαζόταν ενίσχυση. Έδωσε μάλιστα προτεραιτότητα σε τρεις θέσεις, μεταξύ των οποίων επιθετικού και ακραίου μεσεπιθετικού. Κι αναφέρω αυτές τις δύο γιατί ο Ρουμάνος κόουτς είχε καταλήξει στους εκλεκτούς του, που ήταν ένας Ιταλός και ένας Σουηδός αντίστοιχα! Αυτούς τουλάχιστον είχε προτείνει στη διοίκηση της Γάνδης!

Ποιος ήταν ο Ιταλός; Ο Φεντερίκο Μακέντα! Του τον είχα προτείνει άνθρωποι που τους εμπιστεύεται τυφλά κι αφού τον σκάναρε αγωνιστικά και πήρε τις πληροφορίες του (ακόμη κι απο την Ιταλία) για τον χαρακτήρα/νοοτροπία του, “υιοθέτησε” τη συγκεκριμένη επιλογή και έκανε την εισήγησή του για να προχωρήσει η ομάδα σε διαπραγμάτευση με τη μανατζερική πλευρά του παίκτη αρχικά και μετά με τον Παναθηναϊκό.

Το ενδιαφέρον της Γάνδης, λοιπόν, κοινοποιήθηκε αρχικά στο Γραφείο των Ραϊόλα αλλά και στο ελληνικό που τον εκπροσωπεί, τη Sports Connection του Αντώνη Αποστολόπουλου. Εγινε και η βολιδοσκόπηση αν τον κάλυπταν Βέλγιο/Γάνδη και για τα ποσά που θα ντίλαρε η υπόθεση έτσι ώστε να προχωρούσε μετά η Γάνδη σε επίσημη πρόταση και προς τις δύο πλευρές. Η Κεντρική Ευρώπη και η Γάνδη ήταν προορισμός που δεν χαλούσε τον Ιταλό, το κασέ του Κίκο δεν ήταν πρόβλημα για τους Βέλγους ενώ οι ατζέντηδες του είχαν συμφωνήσει από πριν με τον Τσάβι Ρόκα για τα ποσά που μπορούσε να φύγει αλλά ακόμη και για το ποσοστό τους επί αυτών…

Όταν, λοιπόν, η δοίκηση της Γάνδης πείστηκε  από τον Μπόλονι πως έπρεπε να κινηθούν για επιθετικό αφού δεν ήθελε/δεν του έκανε ο διεθνής Γεωργιανός Γκιόργκι Κιλβιτάγια (τελικά παραχωρήθηκε δανεικός στην Ανόρθωση του συμπατριώτη του Κετσπάγια, στις 17 Σεπτεμβρίου) και ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε πρόταση σε Μακέντα και Παναθηναϊκό, ήταν το ταίμινγκ που ανέλαβε δράση ο Αλαφούζος. Έκανε στην άκρη τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή, παίρνοντας αυτός την πρωτοβουλία να ανανέωσει τον Μακέντα και το έκανε με συνοπτικες διαδικασίες (λίγων ημερών). Με το “χάπι εντ” στη σχέση Παναθηναϊκού – Μακέτα να πέφτει 1η του Σεπτέμβρη.

Στο Βέλγιο πάλι είχαν αρχίσει, από πολύ νωρίς, τα προβλήματα στο “γάμο” του Μπόλονι με τη Γάνδη. Σε κάποιες πριμαντόνες της ομάδας δεν άρεσε το στυλ του Ρουμάνου, το πόσο απαιτητικός ήταν σε θέματα πειθαρχίας, σκληρών προπονήσεων αλλά και στην αλλαγή του στυλ της ομάδας, με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη μαζί του. Κάποιοι, όπως ο Ουκρανός σταρ Ρομάν Γιάρεμτσουκ, τον… έκραξαν (εμμέσως) και δημόσια ενώ δημιουργηθηκε και ένα εχθρικό μπλοκ ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια (με επικεφαλής τον Ουκρανό αλλά και τους δύο Γεωργιανούς, τον φορ Κιλβιτάγια και το “δεκάρι” Σακβεταντζε).

Με αυτά και με αυτά ο Μπόλονι πρώτα απώλεσε τον (έστω και σε πρώιμο στάδιο) επιθετικό μεταγραφικό του στόχο στη Γάνδη, τον Μακέντα, αφού τον… πρόλαβε ο Αλαφούζος και τον υπέγραψε με νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια απώλεσε και τη θέση του στην τεχνική ηγεσία του βελγικού συλλόγου, μετά απο μόλις 3 παιχνίδια. 

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως αφού λες και όλα αυτά έγιναν για να έρθει στην Ελλάδα ο Μπόλονι, στην ομάδα (Παναθηναϊκό) που έχει τον Φεντερίκο Mακέντα και να συνεργαστούν εδώ, με απόφαση/παρέμβαση ξανά του Γιάννη Αλαφούζου.


 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss