Απλοί αγώνες πρωταθλήματος που εξελίχθηκαν σε… εφιάλτη | Sportdog Team

Η περασμένη αγωνιστική της Premier League σημαδεύτηκε από τις βαριές ήττες των Manchester United και Liverpool, οι οποίες πέρασαν στην ιστορία των δυο συλλόγων, εκεί όπου οι σελίδες είναι μαύρες. Με αφορμή αυτά τα αποτελέσματα, γυρίσαμε το χρόνο πίσω για να συναντήσουμε και άλλα παιχνίδια, στα οποία έσπασαν τα φρένα, χάθηκε το μέτρημα του σκορ και κάποιες ομάδες «ντρόπιασαν» την φανέλα τους!

«Έληξε 1-1 αντί για 7-1», διαβάζουμε κατά καιρούς στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, αντιλαμβανόμενοι πως η ρημάδα η μπάλα δεν έμπαινε. Ωστόσο δεν είναι λίγες και οι φορές, που ότι έχει σχεδιαστεί στην προπόνηση αποτυπώνεται και με το παραπάνω εντός του αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα όταν συμβεί αυτό, μιλάμε για ιστορικά βράδια ή μάλλον για την ακρίβεια παραμιλάμε! Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει περισσότερο να βλέπουμε τον «Γολιάθ» να ποδοπατάει τον «Δαυίδ». Στον αγώνα όμως ανάμεσα στην Aston Villa και την Liverpool είδαμε το αουτσάιντερ να συνθλίβει κυριολεκτικά τον μεγαλύτερο και δυνατότερο αντίπαλό του.

Μετά την πάροδο του εγκλεισμού και την επιστροφή στα γήπεδα, πολλοί γνώστες του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου είχαν προειδοποιήσει, πως όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει το άθλημα και θα δούμε ξαφνικά ομάδες που λογίζονται ως υπερδυνάμεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, να χάνουν αυτή τη δυναμική τους. Τρανό παράδειγμα και πρώτο καμπανάκι ήταν η Barcelona, η οποία γνώρισε ήττα-ντροπή από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Bayern Munich.

biggest scores

Με την έναρξη της νέας σεζόν της Premier League αρχίζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό πως οι διαφορές μεταξύ των ομάδων όχι απλά έχουν ψαλιδιστεί, αλλά τα πόδια… σηκώνονται και βαράνε το κεφάλι. Απτά παραδείγματα: Manchester City-Leicester 2-5, Manchester United-Tottenham 1-6 και φυσικά Aston Villa-Liverpool 7-2! Στο παρελθόν η Premier League μας έχει χαρίσει παρόμοια ματς, στα οποία όμως το φαβορί ήταν αυτό που ισοπέδωνε και σκόραρε κατά ριπάς.

Κάποια απ’ αυτά ήταν ιστορικά πριν καν αρχίσουν, κάποια έσπασαν στοιχειωμένα ρεκόρ και άλλα μνημονεύονται ως σήμερα. Ας τα θυμηθούμε…

Μanchester United-Ipswich 9-0

Τον Μάρτιο του 1995 οι «Κόκκινοι Διάβολοι» υποδέχονται την Ipswich σε ένα ματς πρωταθλήματος που έβρισκε τους γηπεδούχους στο κυνήγι του τίτλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι πάλευαν για να αποφύγουν το αναπόφευκτο, δηλαδή τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Sir Alex Ferguson καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα, καθώς προηγούνταν με 3-0, έχοντας πάρει ουσιαστικά από το 45′ την εκδίκηση για την ήττα 3-2 μέσα στο Portman Road.

Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Το τελικό 9-0 με τον Andrew Cole να πετυχαίνει πέντε γκολ, έμεινε στην ιστορία, αφήνοντας μια γεύση τίτλου στους φιλάθλους της United, που δε σταμάτησαν να πανηγυρίζουν εκείνο το απόγευμα στο Old Trafford. Παρόλα αυτά η Blackburn Rovers ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα, αφήνοντας την ομάδα του Μάντσεστερ δεύτερη για ένα βαθμό. Η συμπαθέστατη Ipswich Town αποχαιρέτησε την κατηγορία τερματίζοντας στη τελευταία θέση!

Nottigham Forrest-Manchester United 1-8

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1999, όταν και πάλι η Manchester United φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα τη γηπεδούχο Nottigham Forrest. Η μυθική εκείνη την περίοδο United φιλοξενούνταν από την ουραγό και ανέτοιμη για την κατηγορία Forrest στο City Ground. Μόλις στο 2′ ο Yorke άνοιξε το σκορ για να απαντήσει άμεσα ο Rogers, φέρνοντας το ματς στα ίσα, σε μια προσπάθεια των γηπεδούχων να υπερασπιστούν το «σπίτι» τους.

Μάταια όμως… H μέλλουσα πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης πέρασε σαν οδοστρωτήρας, ισοπεδώνοντας τους γηπεδούχους. Σημείο αναφοράς σε εκείνο το παιχνίδι είναι τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε ο νυν προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων», Ole Gunnar Soljskier. Εννοείται πως είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή! Η Nottigham Forrest τερμάτισε -κι αυτή- τελευταία με 16 βαθμούς, 31 λιγότερους από τις ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο μ’ αυτήν.

Arsenal-Everton 7-0

Tον Μάϊο του 2005 σ’ ένα πρωτάθλημα που είχε κριθεί από νωρίς και το είχε κατακτήσει η Chelsea, η Arsenal θα υποδεχθεί στο Highbury την Everton, η οποία είχε στην αρχική της σύνθεση τον Mikel Arteta, νυν προπονητή των «Κανονιέρηδων». Η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είχε επικρατήσει με το εμφατικό 7-0, σε μια παράσταση της οποία πρωταγωνιστής ήταν ο Dennis Bergkamp. O «Iceman» στα 36 του έδωσε μια ασίστ, πέτυχε το έκτο γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε και πιο έντονα από τους φίλους της Arsenal, αλλά η συνεισφορά του ήταν τεράστια, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, «πνεύμονας» ολόκληρου του παιχνιδιού. Στο τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των «Ζαχαρωτών», David Moyes, κατευθύνθηκε στους οπαδούς, για να απολογηθεί για την απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας, που αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο βαριά ήττα της Everton.

biggest scores

Middlesbrough-Manchester City 8-1

Tο ημερολόγιο έδειχνε 11 Μαϊου του 2011 όταν η Middlesbrough πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες από την ημέρα της ύπαρξη της. Έχοντας στον πάγκο της τον ανερχόμενο τότε και νυν προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Gareth Southgate, η ιστορική ομάδα που βρίσκεται πια στην Championship «γκρέμισε» την Manchester City καθώς τη κέρδισε με 8-1! Οι «Πολίτες» έμειναν νωρίς με δέκα παίκτες έπειτα από αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο κέρδισε με πονηριά ο Τούρκος επιθετικός Tuncay Sanli.

Μετά απ’ αυτή τη φάση, όλα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στην ανάπαυλα προηγούνταν με 2-0. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε ο χορός των γκολ. Στο 84′ το σκορ είχε αναρριχηθεί στο 7-0 και αν δεν ήταν ο Andreas Issakson κάτω από τα δοκάρια της City ίσως η Middlesbrough να είχε το επίτευγμα της μεγαλύτερης νίκης στο πρωτάθλημα. Οι «Πολίτες» με τον Elano βρήκαν το κουράγιο να πετύχουν ένα γκολ, που πανηγυρίστηκε σαν γκολ ισοφάρισης από τους φιλοξενούμενους οπαδούς, όμως ο Afonso Alves δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη, κάνοντας χατ-τρικ. Η ήττα αυτή αποτελεί μάλιστα την βαρύτερη στην προπονητική καριέρα του Sven-Goran Eriksson.

Tottenham-Wigan 9-1

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2009, η Tottenham θα φιλοξενήσει τη Wigan. Οι φιλοξενούμενοι βάζουν δύσκολα στα «Σπιρούνια» οι οποίοι ναι μεν προηγούνταν με γκολ του Peter Crouch, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όλα άλλαξαν, καθώς ανέλαβε δράση ο σεληνιασμένος Jermain Defoe. Ο Άγγλος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, πετυχαίνοντας πέντε τέρματα.

biggest scores

Το White Hart Lane σταμάτησε να πανηγυρίζει στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης που ήταν και το τελευταίο, μετά και το γκολ που πέτυχε ο Kranjicar. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της Tottenham στο πρωτάθλημα έπειτα από το μακρινό 1977, όταν είχε διαλύσει με 9-0 την Bristol City. Για τη Wigan τα άσχημα αποτελέσματα στη Premier League δε θα τελείωναν εδώ, αφού θα γνώριζε μια παρόμοια συντριβή λίγους μήνες αργότερα!

Chelsea-Wigan 8-0

H Chelsea το 2010 θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στις 9 Μαϊου θα υποδεχθεί στο Stamford Bridge τη Wigan, σαν καλεσμένη στο δικό της πάρτι. Για οικοδέσποινα, μόνο ευγενικά δε φέρθηκε. Πέτυχε οκτώ γκολ συνολικά, με τον Drogba να σκοράρει τρεις φορές, τον Anelka δύο, ενώ «βοήθησαν» και οι Lampard, Kalou και Ashley Cole. O Ιβοριανός φορ θα βγει πρώτος σκόρερ εκείνη την σεζόν, νικώντας τους αντίπαλους τερματοφύλακες 37 φορές. Η ομάδα του Carlo Ancelotti την περίοδο εκείνη ήταν από τις πιο αιμοβόρες, αυτό άλλωστε υποδηλώνει και το γεγονός ότι σε τρία ματς πρωταθλήματος με αντιπάλους τις, Sunderland, Aston Villa και Stoke City, είχε πετύχει από εφτά τέρματα!

biggest scores

Manchester United-Arsenal 8-2

Ο Αύγουστος του 2011 θα περάσει στη λήθη για τους φίλους της Arsenal, αλλά όχι και γι’ αυτούς της Manchester United που είδαν την ομάδα τους να «κερνάει» με οκτώ τέρματα, το σύνολο του Arsene Wenger. O Danny Welbeck άνοιξε το σκορ, για να χάσει πέναλτι αργότερα ο Van Persie. Από κει και πέρα ο Ashley Young με τον Wayne Rooney θα πάρουν τα όπλα τους και θα αρχίσουν να τουφεκίζουν τους «Κανονιέρηδες». Τρομερά γκολ από τους δυο τους, με τον δεύτερο να πετυχαίνει χατ-τρικ. Ένα από τα χειρότερα απογεύματα που πέρασε στον πάγκο της Arsenal, ο Αλσατός, που είδε την ομάδα του ανήμπορη να βγάλει αντίδραση. Τη σεζόν εκείνη, το πρωτάθλημα πήρε δραματική τροπή, με την Manchester City να πανηγυρίζει στο φινάλε, αφήνοντας σύξυλη τη συμπολίτισσα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Southampton-Leicester 0-9

Σχεδόν ένα χρόνο πριν η Leicester έγραψε ιστορία με τα εννέα τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Southampton. Το σύνολο του Brendan Rodgers ήταν καταιγιστικό και ήδη από το πρώτο μέρος προηγούνταν με 5-0, με τους «Αγίους» να αγωνίζονται με δέκα παίκτες. Στο δεύτερο 45λεπτο, από το 60′ κιόλας ο φωτεινός πίνακας του St Mary’s Stadium έγραφε 7-0, με τον Ayoze Perez να έχει πετύχει χατ-τρικ, ενώ λίγο αργότερα τον μιμήθηκε και ο Jamie Vardy. Οι κακές γλώσσες ήθελαν τους γηπεδούχους να είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό μετά απ’ αυτή τη καταστροφική ήττα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη που γνώρισε ποτέ γηπεδούχος στην κορυφαία αγγλική κατηγορία. Ωστόσο σταδιακά το σύνολο του Ralph Hasenhüttl ανέβηκε και παρέμεινε σχετικά άνετα στα «σαλόνια» της Premier League.

ΠΗΓΗ: eyap.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss